Το πρόγραμμα “Αθηνά” ΔΩΡΕΑΝ Στέγασης για Φοιτήτριες!

Το δωρεάν πρόγραμμα στέγασης αφορά φοιτήτριες, σε Σχολές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά, από την περιφέρεια, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η ΧΕΝ Ελλάδος στο ιδιόκτητο κτίριό της «Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ»,στην Ηλιούπολη, σε ένα σύγχρονο χώρο 3000 τ.μ. και σε εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών παρέχει αξιοπρεπή και ασφαλή διαμονή σε φοιτήτριες διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην γνώση.

Μέχρι σήμερα πάνω από  70  νέες γυναίκες έχουν φιλοξενηθεί σε ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον. Μέσα από το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα ομαδικών δραστηριοτήτων και πρόσβασης σε εξειδικευμένες υπηρεσίες της ΧΕΝ Ελλάδος, όπως το Κέντρο Συμβουλευτικής Απασχόλησης από όπου έχουν τη δυνατότητα, όσες εξυπηρετούμενες το επιθυμούν, να αντλήσουν υποστήριξη στην προετοιμασία τους για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Η παροχή αξιοπρεπούς και ασφαλούς στέγασης δεν αποτελεί για τη ΧΕΝ Ελλάδος μια καινούρια υπηρεσία. Από το 1960 στην Ηλιούπολη, αλλά και στην Αμερικής 11 οι Ξενώνες της ΧΕΝ έχουν δώσει ασφαλή στέγη σε εκατοντάδες γυναίκες.

Ειδικότερα,   το κτίριο «Αθηνά» φιλοξένησε προγράμματα αποκατάστασης προσφύγων υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, προγράμματα ενδυνάμωσης και ασφαλούς στέγασης ελληνίδων, αλλά και αλλοδαπών γυναικών που ανήκαν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Περισσότερα εδώ