Σκέφτομαι, άρα….υπάρχω;;

Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις. Όταν η φασαρία μέσα στο κεφάλι σου είναι τόσο ανυπόφορη που σου ρχεται να φωνάξεις ένα ΣΚΑΣΜΟΣ για να σταματήσεις να σκέφτεσαι και να ρθεις στα ίσια σου. Τα πράγματα που μας απασχολούν είναι πολλά…και συνέχεια στοιβάζονται νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα…και να σου νέες σκέψεις…. 

Ξυπνάς το πρωί με το άγχος του τι πρέπει να κάνεις, σκέφτεσαι τις αγγαρείες που έχεις μαζέψει για σήμερα (προφανώς χθες δεν ήταν η μέρα σου), σκέφτεσαι το μέλλον σου, σκέφτεσαι τη δουλειά σου και τους λογαριασμούς που τους βλέπεις να έρχονται… Το μυαλό να αντιφάσκει και να μην μπορείς να τα βρεις ούτε με τον ίδιο σου τον εαυτό. Με τα πολλά, σηκώνεσαι από το κρεβάτι και μια νέα μέρα ξεκινά….παλεύεις και στο τέλος της ημέρας φτάνεις ξανά σπίτι σου με νέους προβληματισμούς…μήπως έπρεπε αυτή την κατάσταση να την χειριστώ αλλιώς;; μήπως δεν έκανα καλά που είπα τη γνώμη μου;;

Το βράδυ, οι σκέψεις είναι ακόμα πιο επώδυνες. Το σκοτάδι, η μοναξιά, ο μονότονος χτύπος του ρολογιού βοηθάνε την μελαγχολία και τις αρνητικές σκέψεις. Είναι τυχαίο που το βράδυ έρχονται μαζεμένα όλα αυτά που σε βασανίζουν και σε κάνουν να χάνεις τον ύπνο σου;

Όλοι έχουμε προβλήματα που καλούμαστε να λύσουμε. Πολλοί τα μοιραζόμαστε με φίλους και συγγενείς αλλά ποτέ δεν είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί η επιθυμητή λύση. Η απάντηση πίσω από το γιατί οι σκέψεις μας πνίγουν δεν έχουν να κάνουν μόνο με εμάς. Όταν κάτι που σχεδιάζεις περιλαμβάνει και άλλους ανθρώπους τότε αρχίζεις να παίζεις με τα ενδεχόμενα των διαφορετικών πράξεων που μπορεί να κάνει ή να σκεφτεί ο άλλος για εσένα.

Θεραπεία από τις πολύπλοκες σκέψεις δεν υπάρχει , ίσως η λοβοτομή να βοηθάει όσο αφορά την διαγραφή αναμνήσεων επιβλαβών για την υγεία, αλλά και πάλι το ρισκάρεις; Η νοοτροπία αλλά και η αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε ίσως μας βοηθήσει. Όταν σταματήσουμε να εξαρτόμαστε από τους άλλους ή το τι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς, όταν αρχίσουμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας, όταν επιτέλους πάρουμε πρωτοβουλίες και αποφασίσουμε να παλέψουμε για τα όνειρά μας, τότε οι σκέψεις θα οδηγηθούν σε πιο χαρούμενα μονοπάτια.