Αρχική / Επικαιρότητα / Ήρθε ο Σεπτέμβρης…OMG!!

Ήρθε ο Σεπτέμβρης…OMG!!

Και για άλλη μία χρονιά φθάσαμε αισίως να υποδεχθούμε αυτό τον ιδιαίτερο μήνα.

Ο Σεπτέμβρης είναι εξ ορισμού μήνας ορόσημο!

Νέα σχολική χρονιά, νέα φοιτητική χρονιά, νέα επαγγελματική σεζόν.

Κοινώς για αρκετούς μηδενίζει το κοντέρ και ξεκινούν μία καινούρια σεζόν με στόχους, φιλοδοξίες, καλή διάθεση και ορμητικότητα.

Σίγουρα οι αλλαγές του Σεπτέμβρη δεν είναι πάντα ευχάριστες, αφού μας επαναφέρουν στην τάξη και σημαίνουν το τέλος μιας πιο χαλαρής περιόδου του καλοκαιριού.  Για κάποιους μάλιστα αυτός ο μήνας κρύβει κάτι το καταθλιπτικό, φέρνει το φθινόπωρο, την εσωστρέφεια, τις υποχρεώσεις, το γκρι.

Είτε έχουμε επιστρέψει από τις διακοπές του καλοκαιριού, είτε δεν καταφέραμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και αρκούμαστε στο να ακούμε τις διηγήσεις των γύρω μας από τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις, ο ερχομός του Σεπτέμβρη  χτυπάει σε όλους μας το καμπανάκι της ανασυγκρότησης των δυνάμεων μας για το καινούριο, το άγνωστο, το διαφορετικό.

Οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις, στο διάβασμα, στο πρωϊνό ξύπνημα, αλλά και στις παρέες του σχολείου, στα πειράγματα, στις νέες γνώσεις, στην ευγενή άμιλλα, στις διακρίσεις, στη μυρωδιά του χαρτιού.

Οι φοιτητές, και δη οι πρωτοετείς, αγωνιούν να ενταχθούν σε ένα τελείως άγνωστο για εκείνους περιβάλλον, να γνωρίσουν το πανεπιστήμιο, τους κανόνες του, την οργάνωση του. Έχουν να κάνουν πολλά, ίσως να μετακομίσουν, ίσως να εξοπλίσουν το νέο τους χώρο,  να εγγραφούν στη σχολή, να παραλάβουν το πάσο τους, να ξεκινήσουν ένα όμορφο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Οι κάθε κατηγορίας ενήλικες θέτουν στόχους πως να οργανώσουν καλύτερα το χρόνο τους και τα οικονομικά τους, αναζητούν νέες δραστηριότητες σε γυμναστήρια, πισίνες, σχολές χορού, χώρους εκμάθησης ξένων γλωσσών ή μουσικών οργάνων.

Πολλοί ανεβαίνουν στη ζυγαριά και αποφασίζουν να τηρήσουν κάποια μορφή διατροφής για την απώλεια του καλοκαιρινού πρόσθετου βάρους.

Και κάπως έτσι κυλά ο Σεπτέμβριος με αποφάσεις, χρονοδιαγράμματα, αλλαγές, αγωνία, απορίες, αισιοδοξία, μια γλυκιά νοσταλγία για αυτό που έφυγε και μία ανυπόμονη προσμονή για αυτό που έρχεται.

Καλό μήνα σε όλους!


 

Α.Ζ.

Αρθρογράφος: Youthspot Team

Το youthspot.eu είναι ένα φρέσκο, νεανικό site. Η φιλοσοφία μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα site το οποίο να είναι το νέο, φρέσκο hot spot, ένας διαδικτυακός τόπος όπου οι νέοι θα μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που τους αφορούν και παράλληλα να ψυχαγωγούνται.
Δείτε όλους τους αρθρογράφους

Δείτε επίσης

Netflix: σε ποιες συσκευές δεν θα μπορεί να παίζει σύντομα η δημοφιλής πλατφόρμα

Κοινοποίησε το άρθρο: Facebook Twitter Email LinkedIn Mix Τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται σε αρκετούς χρήστες ...

Ο Στέλιος Ρόκκος τραγούδησε στο The Voice

Κοινοποίησε το άρθρο: Facebook Twitter Email LinkedIn Mix Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε το The Voice της Κυριακής ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap