Pfizer: 3 πλήρεις υποτροφίες για το ΔΠΜΣ «Βιοεπιχειρείν» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το ΔΠΜΣ Βιοεπιχειρείν έχει την χαρά να ανακοινώσει πως η Pfizer προσφέρει τρεις πλήρεις υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές που θα γίνουν δεκτοί στο ΔΠΜΣ «Βιοεπιχειρείν» το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Η υποτροφία Pfizer θα απονέμεται στον/στην πρωτοετή φοιτητή/τρια που έχει γίνει δεκτός/ή στο πρόγραμμα σπουδών του ΔΠΜΣ «Βιοεπιχειρείν» και έχει συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία με βάση την ακόλουθη μοριοδότηση:

  1. Βαθμός πτυχίου x 10 μόρια
  2. Επιστολή κινήτρων (εξηγήστε για ποιο λόγο  θέλετε να φοιτήσετε στο Δ.Π.Μ.Σ. και είναι απαραίτητη η υποτροφία για τη φοίτηση σας), 25 μόρια
  3. Συνέντευξη από την επιτροπή επιλογής, 25 μόρια
  4. Οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια όπως αυτά ορίζονται στο ΦΕΚ τεύχος Β /10 Μαΐου 2018 Αρ. 1625 περί των όρων και της διαδικασίας επιλογής για τη χορήγηση προπτυχιακών υποτροφιών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το ύψος της κάθε υποτροφίας αφορά στην κάλυψη του συνόλου των διδάκτρων των τριών (3) εξαμήνων σπουδών (4.500 €). Ο αριθμός των φοιτητών/τριών που θα λαμβάνουν την υποτροφία καθορίζεται από το ύψος της ετήσιας χορηγίας-υποτροφίας που θα ανακοινώνει η Pfizer. Για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα απονεμηθούν τρεις (3) υποτροφίες. 

Δικαίωμα συμμετοχής: Για τη διεκδίκηση της υποτροφίας Pfizer, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι φοιτητές που έχουν επιλεγεί για φοίτηση στο ΔΠΜΣ «Βιοεπιχειρείν» σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής όπως αυτά καθορίζονται από την εκάστοτε πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων του προγράμματος (βλέπε εδώ).

Εξαιρούνται: οι φοιτητές/τριες που φοιτούν δωρεάν βάσει του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ τ. Α’ 114/4.8.2017) και τις υπ’ αριθ. 131757/Ζ1 (ΦΕΚ τ. Β’ 3387/10.8.18) και 131758/Ζ1 (ΦΕΚ τ. Β’ 3387/10.8.18) Υπουργικές Αποφάσεις, ή λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από άλλο φορέα (π.χ. ΙΚΥ, Life Innovation, κ.λπ.).

Προθεσμία Υποβολής: Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ανακοινώνεται από την Ειδική Διιδρυματική Επιτροπή την άνοιξη κάθε ημερολογιακού έτους και τοποθετείται στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Για το ερχόμενο έτος η προθεσμία είναι η 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων: Η Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων απαρτίζεται από τα εκάστοτε μέλη ΔΕΠ (καθηγητές του Πανεπιστήμιου) και Ερευνητές της Ειδικής Διιδρυματικής Επιτροπής του ΔΠΜΣ «Βιοεπιχειρείν» (7μελής επιτροπή).

Επιπροθέτως, οι φοιτητές του ΔΠΜΣ μπορούν να πάρουν υποτροφία μέσω του προγράμματος Erasmus+ (https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus_en) για εργασία από 6-12 μήνες σε οποιοδήποτε εταιρεία του εξωτερικού στις χώρες μέλη της ΕΕ.  Το ύψος της υποτροφίας είναι ανάλογα με τη χώρα υποδοχής. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέχρι το τέλος του 2019 για να πάνε μετά το Σεπτέμβρη του 2020 και πριν ορκιστούν. Στην εξεύρεση των εταιρειών του εξωτερικού βοηθάει το Enterprise Europe Network.