3 Κοινά λάθη σε μια σχέση!

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη σε μια σχέση, που τα συναντάμε ακόμη και σε ζευγάρια που τα πάνε πολύ καλά μεταξύ τους;

Περιμένεις να νιώσεις την  σεξουαλική διάθεση 

Όσο περνάει ο καιρός και οι πρώτοι μήνες της σχέση σας, είναι φυσιολογικό να μην έχετε με τον σύντροφό σου, την ίδια σεξουαλική ζωή, τόσο έντονη όπως  τον πρώτο καιρό της γνωριμίας σας. Οπότε όταν είσαι αρκετό καιρό με κάποιον τότε τις φορές που θα νιώθεις μεγάλη κούραση, όσο και να θες τον άλλον, δεν θα κάνεις κάτι για αυτό και απλά θα πέσεις για ύπνο ή θα ξεκουραστείς. Καλό είναι όμως για να έχετε μια ωραία και υγιή σεξουαλική ζωή να δίνεις σημασία στον σύντροφό σου, ακόμη κι αν αισθάνεσαι κάποια κούραση, μετά σίγουρα θα ξεχαστείς!

Παραπονιέσαι στους φίλους σου

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις, όταν περνάς μια δύσκολη περίοδο και φάση με το αγόρι σου ή το κορίτσι σου και υπάρχουν διαφωνίες ή αδιαφορία, είναι λοιπόν να μιλήσεις για όλα αυτά στους φίλους σου ή τις φίλες σου, κι όχι στον άμεσα ενδιαφερόμενο,δηλαδή τον σύντροφό σου. Έτσι δεν θα αποφύγεις σίγουρα σχόλια του τύπου ότι αξίζεις κάτι καλύτερο και ότι δεν μπορείς να νιώσεις πραγματική ευτυχία.  Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από το ίδιο το ζευγάρι, τι συμβαίνει πραγματικά μέσα στην σχέση, για αυτό καλό είναι να μην “βάλεις” με οποιοδήποτε τρόπο τρίτους μέσα στη σχέση ή να αφήσεις να σε επηρεάσουν.

Θεωρείς τον σύντροφό σου δεδομένο

Σε μια σχέση δεν είναι καλό ούτε να αγνοείς τον σύντροφό σου, ούτε να είσαι προσκολημένος μαζί του 24ωρες το 24ωρο. Δηλαδή ούτε η αδιαφορία είναι καλή, ούτε το συνεχές και υπερβολικό ενδιαφέρον.  Το να θες να μαθαίνεις με κάθε λεπτομέρεια, που είναι και τι κάνει, τον “πνίγει” κι ας είναι από την αγάπη σου. Η υγιής σχέση δεν χρειάζεται υπερβολική αγάπη ή υπερβολική και διαρκή επιβεβαίωση. Από την άλλη ούτε η αδιαφορία είναι σωστή κι ούτε θα τραβήξεις έτσι πιο πολύ το ενδιαφέρον ή την προσοχή του συντρόφου σου. Χρειάζεται μια ισορροπία. Επίσης το ότι έχεις σχέση δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελείς τον εαυτό σου τόσο όσο αφορά την υγεία σου, αλλά και την εξωτερική σου εμφάνιση, όπως το ντύσιμο, τόσο στο σπίτι όταν χαλαρώνεις, τόσο κι έξω φυσικά. Μικρές ανανεώσεις που και που, θα ανεβάζουν τόσο τη δική σου ψυχολογία, αλλά και θα σε βλέπει αλλιώς ο σύντροφός σου.

Written by Εύη Μακαβέλου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι 23 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνία κυρίως, βλέπω τους φίλους μου, κάνω γιόγκα και μαθήματα χορού, με αγαπημένο μου είδος το τάγνκο.. Επίσης λατρεύω το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσε να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου και τα συναισθήματά μου στο χαρτί είτε γράφοντας ημερολόγιο και στιχάκια παλιότερα, είτε τώρα μέσω των άρθρων. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που θα μοιράζομαι μαζί σας!

Σάκης Ρουβάς – Έλενα Παπαρίζου – Ελένη Φουρέιρα στο Markopoulo Park

Η φωτογραφία της Ριάνα που «τρέλανε» το Instagram