1st Athens Wine & Art Festival 2019

Από την αρχαία ακόμα Ελλάδα, το κρασί ήταν πάντα συνυφασμένο με την τέχνη. Τροφή και καλλιτεχνική έμπνευση, το κρασί βρίσκεται πίσω από αμέτρητα δημιουργήματα γνωστών και άγνωστων καλλιτεχνών στο πέρασμα των αιώνων. Το κρασί είναι προϊόν πολιτισμού. Το ίδιο και η τέχνη.

Η αγάπη και το πάθος για αυτά τα δύο οδήγησε στη δημιουργία ενός φεστιβάλ αισθήσεων, που το κρασί –όπως και κάθε αντικείμενο πόθου– θα προβάλλεται ως έργο τέχνης, ως προσωπική έκφραση δημιουργίας του Έλληνα παραγωγού και όχι απλώς ως αντικείμενο προς πώληση.

To Athens Wine & Art Festival αλλάζει τη λογική κάθε έκθεσης έως τώρα.

Το «1st ATHENS WINE AND ART FESTIVAL» θα διεξαχθεί στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου σε ένα μοναδικό χώρο 2.500 τ.μ., όπου κρασί και τέχνη θα συνυπάρξουν αρμονικά, όπως άλλωστε τους αρμόζει. Στον εκθεσιακό χώρο ΝΙΚΟΣ ΚΕΣΣΑΝΛΗΣ της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), Πειραιώς 256, δίπλα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, μικρού και μεσαίου μεγέθους οινοποιεία θα παρουσιάσουν τα δημιουργήματά τους, παράλληλα με σημαντικές δράσεις τέχνης.

Το φεστιβάλ σημαίνει την έναρξη της νέας σοδειάς και της νέας σεζόν, με όλα όσα μας διασκεδάζουν, μας ανεβάζουν και μας φτιάχνουν την διάθεση.

Γιατί το κρασί είναι τέχνη, δημιουργία και έκφραση, και έτσι πρέπει να παρουσιάζεται!

Το Κρασί

Boutique Οινοποιεία – κάποια εμφανίζονται για πρώτη φορά σε έκθεση – θα σας περιμένουν για να τα γνωρίσετε και να δοκιμάσετε εξαιρετικά κρασιά τους σε ένα πρωτοποριακό περιβάλλον τέχνης.

Η Τέχνη

Σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά #Retrospective έκθεση με επιλεγμένα έργα από το αρχείο της, από τις δεκαετίες 80 & 90.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

DJ sets, θεατρικά δρώμενα απο τους #Θεατρο_Ημερας, #Απλετοι_Κηποι, #Εργαστηρι_Εκφρασεις_και_Επικοινωνιας, εκπαιδευτικά σεμινάρια και προβολές βραβευμένων οινικών ντοκιμαντέρ θα πλαισιώνουν όλες τις ώρες του φεστιβάλ.

Το Πάρτι

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι με τους ξεσηκωτικούς #Sugah_Spank & the Swing Shoes.

Για Τα Παιδιά

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα υπάρχει δωρεάν δημιουργική ενασχόληση παιδιών από τους #stART & Θεατρο Ημερας καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Για αγορές

Μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που υποστηρίζεται από το www.botilia.gr θα μπορείτε να αγοράσετε σε ειδικές τιμές τα αγαπημένα σας κρασιά από όλα τα οινοποιεία που συμμετέχουν στην έκθεση.

Σας προσκαλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσετε μαζί μας σε ένα μοναδικό φεστιβάλ κρασιού & τέχνης!