7 Tips για τον πρώτο χρόνο στο πανεπιστήμιο!

Ξεκινώντας την φοιτητική σου ζωή, μπορεί να έχεις διάφορα αισθήματα, όπως ανυπομονησία, νευρικότητα, χαρά ή και άγχος. Για να χαλαρώσεις όμως και να δεις την καινούργια ζωή των φοιτητικών σου χρόνων, έτσι όπως είναι, δηλαδή συναρπαστική και μοναδική, πρέπει να την ζήσεις με ενθουσιασμό και να εστιάσεις λιγότερο στην νευρικότητά σου!

1. Εξοικειώσου με την σχολή που πέρασες 

 Σύλλεξε κάποιες βασικές πληροφορίες για το τμήμα, για την εγγραφή, γιατί παρόλο που σίγουρα θα εξακολουθούν να υπάρχουν εκπλήξεις που δεν περιμένεις, καλό είναι να κάνεις μια καλή αρχή, που είναι και το ήμισυ του παντός!

2. Σχεδίασε το που θα μείνεις, αν είσαι από άλλη πόλη

Για να ζήσεις στο έπακρο αυτή την πανεπιστημιακή σου εμπειρία και να περάσεις τέλεια, θέλει μια μικρή και βασική οργάνωση. Ψάξε λοιπόν αν μπορείς και θες να μείνεις στην εστία ή τι επιλογές υπάρχουν σε σπίτια , όσο πιο κοντά γίνεται στην σχολή σου. Κοίταξε για επιπλωμένα, για το  αν θες να συγκατοικήσεις, αν έχεις κοντά στάση μετρό ή λεωφορείου, τι υπάρχει τριγύρω από σούπερ μάρκετ, φούρνο και μαγαζιά. 

3. Τακτοποίησε την ημερομηνία της μετακόμισης

Καλό θα ήταν να μην πας μια μέρα πριν την έναρξη της σχολής για να μετακομίσεις είτε θα μείνεις σε εστία, είτε σε σπίτι. Προτίμησε να πας κάποιες μέρες πριν για να γνωρίσεις την πόλη, την γειτονιά και τους δρόμους και να τακτοποιήσεις τις βασικές τουλάχιστον εκκρεμότητες του νέου σου σπιτιού.

4. Κάνε λίστα

Συγκέντρωσε σε μια λίστα ότι χρειάζεσαι για το νέο σου ξεκίνημα στην νέα σου πόλη. Από ρούχα, από πράγματα που έχεις στο πατρικό, τι κρεβάτι θες και έπιπλα γενικά , ηλεκτρικές συσκευές. Αν δεν μείνεις σε επιπλωμένο σπίτι δες ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα χρειαστείς και βάλε προτεραιότητες, για να μην παλαβώσεις.

5. Δικτυώσου στα social media

Βρες ομάδες με συμφοιτητές σου στο Facebook, δες τι παίζει στην σχολή πριν ακόμη πας, για να είσαι πιο χαλαρά και να φύγει το πρώτο άγχος. Μπορείς να κανονίσεις και συνάντηση ακόμη έτσι πιο εύκολα και να κάνεις παρέες πριν την πρώτη καν μέρα.

6. Ασχολήσου με κάποια δραστηριότητα

Μπορείς να γραφτείς σε άθλημα ή γυμναστήριο ή χορό, γενικά να βρεις κάτι που σε εκφράζει για να χαλαρώνεις από την σχολή, αλλά και να κάνεις νέες παρέες.

7. Το φαγητό

Προσπάθησε να κανονίζεις έτσι τα λεφτά που θα έχεις κάθε μήνα, ώστε αν δεν τρως συνέχεια ή και καθόλου στην εστία, να έχεις πάντα για φαγητό που είναι από τα πιο απαραίτητα και ψάξε καλά τις τιμές σε σούπερ μάρκετ.

Extra tip: Μην ξεχνάς το ξυπνητήρι σου, για να μην αργείς στις πρωινές παραδόσεις!