Φθινόπωρο και τριχόπτωση! Πώς θα την αντιμετωπίσεις

Τώρα το φθινόπωρο η τριχόπτωση είναι ένα θέμα, που ειδικά εμάς τις γυναίκες μας απασχολεί αρκετά. Δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση δηλαδή η πτώση μαλλιών ή και η αραίωση τους.

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες που σχετίζονται για παράδειγμα με την ηλικία ή με κάποιες διαταραχές στον θυρεοειδή ή με τις πολυκυστικές ωοθήκες. Σχετίζεται επίσης με κακή διατροφή, με ταλαιπωρία των μαλλιών από βαφές ή από συνεχές πιστολάκι.

 Επίσης σημαντικό ρόλο έχει η άσχημη ψυχολογία, δηλαδή καταστάσεις άγχους, πίεσης και στεναχώριας μπορούν να βλάψουν την υγεία μας και φυσικά τα μαλλιά μας. Βέβαια τώρα το φθινόπωρο είναι μια εποχή που μπορεί μια γυναίκα, να παρατηρήσει πιο πολλές τρίχες να πέφτουν στο λούσιμο ή το χτένισμα κι ως ένα βαθμό αυτό μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικό. 

Για να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση ωστόσο υπάρχουν λύσεις και δεν θέλω για αυτό τον λόγο να ανησυχείς καθόλου! Σίγουρα η σωστή διατροφή έχει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και μπορεί να σου λείπουν βιταμίνες και να χρειαστεί να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα, ειδικά αν μιλάμε για διαταραχή στον θυρεοειδή. 

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν ειδικό, που σίγουρα θα βρεις σε φαρμακεία ή να ρωτήσεις τον δερματολόγο σου για κάποιο. Να μην ξύνεις τα μαλλιά σου, αλλά και να αποφεύγεις την πολύ θερμότητα και το να τα “καις” είναι σημαντικό. 

Φτιάξε την διατροφή σου. ώστε να παίρνεις όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τρώγε φρούτα και λαχανικά. Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό και να κοιμάσαι 7-8  ώρες την ημέρα. Τ
έλος ένα σωστό κούρεμα, θα σε βοηθήσει να “ελαφρύνεις” το κεφάλι σου και να βοηθήσεις την τρίχα να δυναμώσει.