Yo-Yo Spinning στο Street Mode Festival 2019!

To Yo-Yo.gr Crew & Friends μπήκε σε Street Mode και έκανε το πρώτο του meeting στον Βορρά κάτω από την στέγη του Street Mode Festival.

Οι καλύτεροι YoYοplayers της Ελλάδας, συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, αυτοσχεδίασαν σε freestyles και δίδαξαν τους επισκέπτες τα πρώτα τους throws.

Ο Αριστείδης Βούλτσιος από την Πάρο ( 2 x Greek National Champion) ανέβηκε στο CU stage και παρουσίασε στο κοινό το σύγχρονο yo-yo, το κλασσικό παιχνίδι που πλέον έχει ρουλεμάν (δεν επιστρέφει εύκολα στο χέρι, θέλει κόλπο).

Τι είναι το Yo-Yo

Το yo-yo είναι αρχαίο Ελληνικό παιχνίδι, το δεύτερο αρχαιότερο μετά την κούκλα και στην σημερινή του, σύγχρονη μορφή είναι ένα θεαματικό άθλημα επιδεξιότητας, που συνδυάζεται με την μουσική.

Έχει γίνει πολύ γνωστό χάρη στους διαγωνισμούς που διοργανόνωνται σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.

Στον πρόσφατο Παγκόσμιο διαγωνισμό του 2019, οι συμμετοχές των παικτών από όλο τον κόσμο (περισσότερες από 20 χώρες) που έλαβαν μέρος, ξεπέρασαν τις 300.

Εκτός όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, είναι μια μορφή προσωπικής έκφρασης που σου επιτρέπει να αυτοσχεδιάσεις, ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική παίζοντας για να διασκεδάσεις ή να χαλαρώσεις μετά το σχολείο ή την δουλειά.

Πολλοί παίχτες το χρησιμοποιούν ως εργαλείο για να αναπτύξουν δεξιότητες πχ ταχύτητα και ακρίβεια, που τους είναι χρήσιμες στο παίξιμο κάποιου μουσικού οργάνου ή σε αθλήματα ενώ πολλοί το παίζουν για να μην βαριούνται, για να μειώσουν το άγχος ή ακόμη και για να κόψουν το τσιγάρο. (Ναι, δουλεύει!)

Τι κερδίζεις από το YoYoing

Τα οφέλη του σύγχρονου Yo-Yo είναι πολλά, τα ανακαλύπτεις όσο ασχολείσαι, σωματικά και πνευματικά, αλλά κυρίως σε ξεκολλάει από τις οθόνες, κερδίζεις αυτοπεποίθηση και σε κάνει πιο κοινωνικό.

Το Yo-Yo στην Ελλάδα

Η Ελληνική κοινότητα είναι μία από τις πιο φιλικές, αν παίζεις με yo-yo αυτό είναι αρκετό για να σε συμπαθήσουμε!

Για οποιαδήποτε απορία, δωρεάν μαθήματα, παρουσιάσεις σε σχολεία ή άλλες δράσεις επικοινώνησε στο info@yo-yo.gr

Yo-Yo.gr Crew,

keep spinning

ΥΓ Ο Έλληνας πρωταθλητής, στο τέλος του Οκτώβρη, θα διαγωνιστεί στην κατηγορία 1A Open International στον CEYY (Spanish YoYo Nationals) Καλή επιτυχία!