Παγκόσμια Ημέρα ζώων – 4 Οκτωβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα ζώων, 4 Οκτωβρίου καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1931 σε ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος ευαισθητοποίησης απέναντι στα υπό εξαφάνιση ζώα.

Τα ζωάκια μας, είναι οι καλύτεροι μας φίλοι.Σκύλοι,γάτες,πουλάκια,ψάρια ή πιο μεγάλα όπως τα άλογα που δεν τα έχουμε στο σπίτι ή ακόμη και τα άγρια ή του ζωολογικού κήπου π.χ. μαΐμού ή πάντα  μας προσφέρουν δόσεις γέλιου,χαράς και ευτυχίας.

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα, πιο αληθινό από το να ξέρεις ότι μπορείς να προσφέρεις απλόχερα την αγάπη σου και την φροντίδα σου κάπου που θα την εκτιμήσουν και θα στην προσφέρουν επίσης χωρίς να υπάρχει καμία απαίτηση!

Για παράδειγμα αν έχεις ή σκέφτεσαι να πάρεις ένα σκυλάκι να ξέρεις ότι θα ξετρελαθείς και θα θες όλη μέρα να ασχολείσαι μαζί του. Κι αυτό στο λέω στα σίγουρα ότι θα καταλαβαίνει πότε είσαι καλά και πότε όχι, θα σε ακούει και θα σε προσέχει.

Είναι ωραίο να αγαπάμε τα ζώα, να τα προσέχουμε και να τα προστατεύουμε σε όποιο είδος κι αν ανήκουν, όσο άγρια ή όχι είναι, μικρά και μεγάλα.


Εύη Μακαβέλου

Youthspot Team

Written by Youthspot Team

Το www.youthspot.eu είναι ένα φρέσκο, νεανικό site.
Το νέο, φρέσκο hot spot, ένας διαδικτυακός τόπος όπου οι
νέοι ενημερώνονται για θέματα που τους αφορούν και παράλληλα ψυχαγωγούνται.

Η Χαριτίνη Πανοπούλου στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Ρούλα Κορομηλά: Είναι ερωτευμένη – η ανάρτηση στο Instagram!