10 Συναρπαστικά γεγονότα που δεν ήξερες για τον Joker!

Η ταινία Joker έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο πριν λίγες μέρες και είναι μια ταινία που ΠΡΕΠΕΙ να δείτε. Πρόκειται για το origin story του αιώνιου εχθρού του Μπάτμαν, Joker. Τοποθετημένο στις αρχές της δεκαετίας του 80’, παρακολουθούμε τη ζωή του αποτυχημένου standup κωμικού Arthur Fleck, ο οποίος στρέφεται σε μια ζωή γεμάτη εγκλήματα και χάος. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει ο Joaquin Phoenix, ο οποίος δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας!

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας Joker, ανατρέξαμε σε παλαιότερες ταινίες και γραφικές νουβέλες και ανακαλύψαμε 10 συναρπαστικά γεγονότα για τον «κακό» της Gotham.

  1. Το όνομα και η ιστορία του.

Όταν μιλάμε για τον Joker, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Η ταυτότητά του είναι άγνωστη. Μέσα στα κομικ δεν αναφέρεται ποτέ το αληθινό του όνομα ή η ιστορία που τον οδήγησαν να γίνει ο Joker. Όλα τα προσωπικά του στοιχεία είναι ανύπαρκτα, πράγμα που τον καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο.

  1. 9 με 5

Παρά το γεγονός ότι η ταυτότητά του Joker είναι άγνωστη, η προϊστορία του έχει (περιορισμένα) αναφερθεί σε όλα τα κόμικς. Ένα μέρος της ιστορίας του θέλει τον Joker να έχει εργαστεί αρχικά ως βοηθός εργαστηρίου που στη συνέχεια προσπάθησε να γίνει κωμικός πριν βρει την κλίση του ως τρομοκράτης του Gotham.

  1. Η εμφάνισή του

Η έμπνευση για την εμφάνιση του Joker, μας πηγαίνει πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 1928. Ο ηθοποιός Conrad Veidt, παίζει το ρόλο του Gwynplain στην ταινία «The Man Who Laughs». Αν ρίξετε μια πολύ προσεκτική ματιά θα παρατηρήσετε πόσο μοιάζει η εμφάνισή του με αυτήν του Joker.

  1. Η πρώτη εμφάνιση του Joker.

Ο Μπάτμαν απέκτησε το πρώτο του ανεξάρτητο κομικ το 1940, και στο πρώτο τεύχος παρουσιάστηκε ο χαρακτήρας του Joker. Αρχικά, ο Joker υποτίθεται ότι θα πέθαινε νωρίς, αλλά ο χαρακτήρας του παρέμεινε και εμφανίστηκε στα 9 από τα 12 πρώτα κόμικς του Μπάτμαν.

  1. Ο Joker που επιστρέφει…και επιστρέφει…

Ο Joker έχει καταφέρει να σκοτωθεί αρκετές φορές αλλά πάντα βρίσκει τον τρόπο να επιστρέφει λέγοντας την ατάκα, «Hi Batsy!».

  1. Ένας έξυπνος κακοποιός…

Έχει υποστηριχτεί έντονα ότι ο Joker γνωρίζει ότι ο Μπάτμαν είναι ο Μπρους Γουέιν. Παρόλο που η ταυτότητα του Joker παραμένει άγνωστη, υπήρξαν περιπτώσεις στα κόμικς που υπονοούν ότι ο Joker είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τον Μπάτμαν. Για παράδειγμα, στοχεύει πάντα τους ανθρώπους κοντά στο Μπρους Γουέιν, και έχει καταφέρει να κόψει το χέρι του Άλφρεντ.

  1. Το πλατύ χαμόγελο στη μεγάλη οθόνη.

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Joker στην μεγάλη οθόνη ήταν η ταινία Batman του Tim Burton. Στον ομώνυμο ρόλο ο Jack Nicholson.

  1. Κεφάλαιο: Heath Ledger

Η ερμηνεία του Heath Ledger ως Joker ήταν εκπληκτική. Ωστόσο, ο ρόλος απαιτούσε από αυτόν να επισκέπτεται σκοτεινές μεριές του μυαλού του. Πριν τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Σκοτεινός Ιππότης», ο Ledger είχε κλειστεί για ένα μήνα σε ένα ξενοδοχείο ώστε να νιώσει την πλήρη απομόνωση και να μπει καλύτερα στον ρόλο του Joker.

  1. Joker

Ο Joaquin Phoenix για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του, μελέτησε τις κινήσεις ηθοποιών σε βουβές ταινίες και δεν ανέτρεξε σε κινήσεις ή πρακτικές των προηγούμενων ηθοποιών που υποδύθηκαν τον ρόλο.

  1. Το γέλιο.

Υπάρχουν τουλάχιστον τρία διαφορετικά γέλια που κάνει ο Joker: το γέλιο της “θλίψης”, το “ένας από εμάς” γέλιο, και το “η αυθεντική χαρά” γέλιο στο τέλος.

«Πίστευα πως η ζωή μου ήτα μια τραγωδία. Τώρα συνειδητοποιώ πως είναι κωμωδία» – Arthur Fleck (Joker)

Πηγές: https://cutt.ly/0eiqFUw , https://cutt.ly/5eiqFBB