in ,

Λόγοι για να επισκεφτείς το εντυπωσιακό  Μουσείο των Ψευδαισθήσεων!

Επισκεφτήκαμε πρόσφατα το εντυπωσιακό Μουσείο των Ψευδαισθήσεων,στο κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι και πραγματικά μείναμε ενθουσιασμένοι από την εμπειρία μας.

Πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό μουσείο, που σε “ταξιδεύει” σε άλλους κόσμους, μέσα από ψευδαισθήσεις (όπως λέει και το όνομά του), που δημιουργούνται από εικόνες, εκθέματα και φυσικά τις ίδιες μας τις αισθήσεις και κυρίως την όρασή μας.

dav

Αν δεν έχεις ήδη πάει στο συνιστώ ανεπιφύλακτα και κατά προτίμηση να διαλέξεις μια καθημερινή για να μην συναντήσεις πολύ κόσμο. Στην αρχή σε υποδέχονται με ένα χαμόγελο και αμέσως νιώθεις ότι θα περάσεις πραγματικά υπέροχα εκεί μαζί με την παρέα σου. Σου δίνουν μερικές γενικές πληροφορίες, ενώ μόλις ανέβεις στον επάνω όροφο υπάρχουν άνθρωποι εκεί που θα σε καθοδηγήσουν σε ότι χρειαστείς και φυσικά θα σε βγάλουν και φωτογραφίες. 

Εγώ προσωπικά εντυπωσιάστηκα πιο πολύ με ένα μικρό χώρο που έχει μια γέφυρα μικρή με έναν ιδιαίτερο φωτισμό κι ενώ περνάς απέναντι, νιώθεις σαν να σε στριφογυρίζει. Επίσης υπάρχει ένα δωμάτιο με κλίση και αν σταθείς εσύ στην μια άκρη κι ένας φίλος σου στην άλλη, ο ένας φαίνεται τεράστιος μπροστά στον άλλον!

Επίσης μην ξεχάσεις να “γίνεις” ένα νόστιμο πιάτο, αλλά και να “κρεμαστείς” ανάποδα, στο δωμάτιο-αίθουσα διδασκαλίας! Μόλις το δεις από κοντά θα καταλάβεις τι εννοώ! Σίγουρα εδώ καταργείται ο νόμος της βαρύτητας! Το δωμάτιο με τους καθρέπτες κέντρισε κι αυτό την περιέργειά μου, αφού σίγουρα σου τραβάει την προσοχή το γεγονός ότι βλέπεις πολλές φορές τον εαυτό σου και διαφορετικά.

Τέλος υπάρχουν ψευδαισθήσεις με διάφορους πίνακες, όπου πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά τι να κάνεις και έχουν ενδιαφέρον,ενώ στο  Μουσείο των Ψευδαισθήσεων υπάρχουν και κάποια μικρά παιχνίδια, όπου εξασκείς τις ικανότητες σου στην συναρμολόγηση και τις νοητικές σου ικανότητες.

Πληροφορίες

Ωράριο  Δευτέρα ως Παρασκευή: 09:00 π.μ. – 09:00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή: 10:00 π.μ. – 10:00 μ.μ.

Τιμές Ενήλικες 9 ευρώ, Παιδιά 6 ευρώ, Φοιτητές 7 ευρώ

Ερμού 119 (είσοδος απο Άστιγγος 12)

Μοναστηράκι,Αθήνα

Tηλ. 2103238065

Site:https://www.museumofillusions.gr/el/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Written by Εύη Μακαβέλου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι 23 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνία κυρίως, βλέπω τους φίλους μου, κάνω γιόγκα και μαθήματα χορού, με αγαπημένο μου είδος το τάγνκο.. Επίσης λατρεύω το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσε να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου και τα συναισθήματά μου στο χαρτί είτε γράφοντας ημερολόγιο και στιχάκια παλιότερα, είτε τώρα μέσω των άρθρων. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που θα μοιράζομαι μαζί σας!

8η γιορτή βιβλίου – Bazaar εκδοτών από όλη την Ελλάδα στην Κεντρική Πύλη ΔΕΘ

Public: θέσεις εργασίας σε έξι ειδικότητες