Λόγοι για να επισκεφτείς το εντυπωσιακό  Μουσείο των Ψευδαισθήσεων!

Επισκεφτήκαμε πρόσφατα το εντυπωσιακό Μουσείο των Ψευδαισθήσεων,στο κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι και πραγματικά μείναμε ενθουσιασμένοι από την εμπειρία μας.

Πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό μουσείο, που σε “ταξιδεύει” σε άλλους κόσμους, μέσα από ψευδαισθήσεις (όπως λέει και το όνομά του), που δημιουργούνται από εικόνες, εκθέματα και φυσικά τις ίδιες μας τις αισθήσεις και κυρίως την όρασή μας.

dav

Αν δεν έχεις ήδη πάει στο συνιστώ ανεπιφύλακτα και κατά προτίμηση να διαλέξεις μια καθημερινή για να μην συναντήσεις πολύ κόσμο. Στην αρχή σε υποδέχονται με ένα χαμόγελο και αμέσως νιώθεις ότι θα περάσεις πραγματικά υπέροχα εκεί μαζί με την παρέα σου. Σου δίνουν μερικές γενικές πληροφορίες, ενώ μόλις ανέβεις στον επάνω όροφο υπάρχουν άνθρωποι εκεί που θα σε καθοδηγήσουν σε ότι χρειαστείς και φυσικά θα σε βγάλουν και φωτογραφίες. 

Εγώ προσωπικά εντυπωσιάστηκα πιο πολύ με ένα μικρό χώρο που έχει μια γέφυρα μικρή με έναν ιδιαίτερο φωτισμό κι ενώ περνάς απέναντι, νιώθεις σαν να σε στριφογυρίζει. Επίσης υπάρχει ένα δωμάτιο με κλίση και αν σταθείς εσύ στην μια άκρη κι ένας φίλος σου στην άλλη, ο ένας φαίνεται τεράστιος μπροστά στον άλλον!

Επίσης μην ξεχάσεις να “γίνεις” ένα νόστιμο πιάτο, αλλά και να “κρεμαστείς” ανάποδα, στο δωμάτιο-αίθουσα διδασκαλίας! Μόλις το δεις από κοντά θα καταλάβεις τι εννοώ! Σίγουρα εδώ καταργείται ο νόμος της βαρύτητας! Το δωμάτιο με τους καθρέπτες κέντρισε κι αυτό την περιέργειά μου, αφού σίγουρα σου τραβάει την προσοχή το γεγονός ότι βλέπεις πολλές φορές τον εαυτό σου και διαφορετικά.

Τέλος υπάρχουν ψευδαισθήσεις με διάφορους πίνακες, όπου πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά τι να κάνεις και έχουν ενδιαφέρον,ενώ στο  Μουσείο των Ψευδαισθήσεων υπάρχουν και κάποια μικρά παιχνίδια, όπου εξασκείς τις ικανότητες σου στην συναρμολόγηση και τις νοητικές σου ικανότητες.

Πληροφορίες

Ωράριο  Δευτέρα ως Παρασκευή: 09:00 π.μ. – 09:00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή: 10:00 π.μ. – 10:00 μ.μ.

Τιμές Ενήλικες 9 ευρώ, Παιδιά 6 ευρώ, Φοιτητές 7 ευρώ

Ερμού 119 (είσοδος απο Άστιγγος 12)

Μοναστηράκι,Αθήνα

Tηλ. 2103238065

Site:https://www.museumofillusions.gr/el/