Οι ταινίες που αγαπήσαμε! Γιατί πρέπει να τις ξαναδούμε

Όταν είναι η ώρα να αποφασίσεις ποια ταινία θα δεις συνήθως σκέφτεσαι αρκετή ώρα και μάλλον θα σου έρθει στο μυαλό μια ταινία που έχεις ξαναδεί παλιά και σου άρεσε. Κάνοντας τη γνωστή έρευνα για να βρεις μια ταινία που δεν έχεις ξαναδεί, πολύ πιθανόν να μην σου γεμίζει κάποια το μάτι με το σενάριο της ή τους ηθοποιούς που παίζουν.

Οπότε γιατί να μην δεις μια ταινία που έχεις δει παλιά, σου άρεσε πάρα πολύ, είτε γέλασες πολύ ή συγκινήθηκες, είτε τρόμαξες, αλλά σου έμεινε στο τέλος και την θυμάσαι ακόμη;

Και δεν είναι καθόλου κακό να δεις μια ταινία τέτοια και μια και δυο και παραπάνω φορές, γιατί σύμφωνα με έρευνες σου “ξυπνάει” όμορφα συναισθήματα μέσα σου και όμορφες αναμνήσεις από την πρώτη ή την προηγούμενη φορά που την είχες δει.

Έτσι θα καταφέρεις να χαλαρώσεις, να απολαύσεις τη στιγμή στο έπακρον, να ξαναγελάσεις ή να ξανασυγκινηθείς. Και βλέποντας μια αγαπημένη σου ταινία σίγουρα δεν θα είναι χαμένος χρόνος και κάθε φορά πιθανόν να ανακαλύπτεις κάτι καινούριο που δεν το είχες προσέξει.

Σκέψου λίγο μάλιστα όταν ήσουν στην παιδική ηλικία,πόσες μα πόσες φορές έβλεπες ξανά και ξανά τις ιδέες ταινίες κινουμένων σχεδίων, χωρίς να βαριέσαι ποτέ και ανυπομονούσες σχεδόν για να τις ξαναδείς. Τέλος στα ριμέικ των παλιών αυτών ταινιών που γίνονται, όπως έγινε με την ταινία Ο Βασιλιάς των Λιονταριών, σίγουρα θα ήθελες από την αρχή που το έμαθες να πας να την ξαναδείς!

Written by Εύη Μακαβέλου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι 23 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνία κυρίως, βλέπω τους φίλους μου, κάνω γιόγκα και μαθήματα χορού, με αγαπημένο μου είδος το τάγνκο.. Επίσης λατρεύω το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσε να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου και τα συναισθήματά μου στο χαρτί είτε γράφοντας ημερολόγιο και στιχάκια παλιότερα, είτε τώρα μέσω των άρθρων. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που θα μοιράζομαι μαζί σας!

Bryan Adams ”Shine A Light” για μία συναυλία στο ΟΑΚΑ

Ρένα του Αύγουστου Κορτώ| Στο Θέατρο Ακροπόλ