Πώς θα αποκτήσεις καινούργιες παρέες στα 25+

Έχεις ξεμείνει από παρέες και φίλους; Νιώθεις ότι περιτριγυρίζεσαι από τα ίδια άτομα εδώ και χρόνια και πώς δεν έχουν να σου προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό, δηλαδή πρόκειται κυρίως για σχέσεις από συμφέρον;  Το να κάνεις νέες παρέες δεν είναι ούτε τόσο εύκολο, αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο μπορεί να νομίζεις αυτή τη στιγμή, αν δεν το προσπαθήσεις μάλιστα πρώτα.

Επίσης το γεγονός ότι ο κοινωνικός σου κύκλος μπορεί να είναι συγκεκριμένος δεν σημαίνει ότι εσύ δεν είσαι κοινωνικός άνθρωπος. Αν λοιπόν είσαι σε μια ηλικία των 25 συν και θες νέες φίλες και φίλους, ιδού πώς μπορείς να κάνεις νέες παρέες.

Από κάποιο χόμπι Ξεκίνησε γυμναστήριο, χορό, τέννις ή άλλο άθλημα όπου θα συναναστρέφεσαι με νέο κόσμο, θα έχετε κοινό στόχο να μάθετε και να μοιραστείτε κάτι μαζί κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργήσεις μια σχέση οικειότητας. Όταν βρισκόμαστε σε στιγμές χαλάρωσης, είμαστε πιο ανοιχτοί με τους ανθρώπους γύρω μας. Αυτό θα φέρει έναν καφέ, μια κουβέντα και θα αποκτήσεις νέες φιλίες σιγά σιγά.

Στη δουλειά  Στο χώρο που εργάζεσαι σίγουρα είναι πιο εύκολο να προσεγγίσεις νέα άτομα, αφού περνάτε όλοι μαζί σημαντικό τμήμα της μέρας σας. Έτσι σε κάποιο διάλειμμα για φαγητό ή καφέ, μπορείς να πλησιάσεις κάποιον ή κάποια συνάδελφο και να γνωριστείτε καλύτερα. Μπορεί να βρεις παραπάνω κοινά στοιχεία στις ζωές και τους χαρακτήρες σας, από ότι φανταζόσουν.

Εθελοντισμός Τέλος μέσα από εθελοντικές πράξεις, εκτός του ότι προσφέρεις σε ανθρώπους που έχουν πραγματικές ανάγκες τη βοήθειά σου ή ενισχύεις θετικά το περιβάλλον, πάλι βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους, που μοιράζεσαι την ίδια προσωπική ανάγκη και χαρά, του να προσφέρετε μέσα από τον εθελοντισμό. Οπότε με την κοινή σας ευαισθητοποίηση, είναι πιο εύκολο να είσαι θετικός σε “ξένους” ανθρώπους και να δημιουργήσεις νέες φιλίες. 

Written by Εύη Μακαβέλου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι 23 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνία κυρίως, βλέπω τους φίλους μου, κάνω γιόγκα και μαθήματα χορού, με αγαπημένο μου είδος το τάγνκο.. Επίσης λατρεύω το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσε να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου και τα συναισθήματά μου στο χαρτί είτε γράφοντας ημερολόγιο και στιχάκια παλιότερα, είτε τώρα μέσω των άρθρων. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που θα μοιράζομαι μαζί σας!

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης – Τσολιάς εν δε Τσόλια Mπάντ στον Σταυρό του Νότου Plus

The Voice: Ρουβάς και Ζουγανέλη «έκλεψαν» παίκτες του Μουζουράκη