Τι προσφέρει ένας σκύλος στη καθημερινή ζωή μας!

Ένας άνθρωπος που αποκτά σκύλο στη ζωή του θα καταλάβει σύντομα ότι πρόκειται πράγματι για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Ο σκύλος πάντα αγαπάει ανιδιοτελώς και είναι εκεί για σένα κάθε μέρα, χωρίς να ζητήσει κανένα αντάλλαγμα. Μάλιστα όταν θα μάθεις να ζεις με τον σκύλο σου, δεν θα μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς τον σκύλο σου πλέον. 

τι μας προσφερει ενας σκυλος

Βέβαια το να έχεις ένα σκυλάκι στο σπίτι σου δεν είναι τόσο απλό, από την άποψη ότι φέρεις ευθύνη για αυτό το πλάσμα. Εκτός από το σπίτι που του δίνεις στη φροντίδα του είναι και το φαγητό και η βόλτα του.

Ποια είναι όμως τα οφέλη που μας δίνει ένα σκυλάκι;

  • Βελτιώνει τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Φτιάχνει τη διάθεση μας, δεν νιώθουμε ποτέ μα ποτέ μόνοι μας μέσα στο σπίτι, μας καταλαβαίνει στις χαρές και μας παίρνει αγκαλιά όταν κλαίμε, ενώ με τις βόλτες του περπατάμε κι εμείς και ίσως μπορούμε και να τρέξουμε.
  • Βελτιώνει την ανθρώπινη επικοινωνία. Όσοι άνθρωποι έχουν ως κατοικίδιο έναν σκύλο είναι πιο φιλικοί και έρχονται πιο εύκολα σε επαφή με τους συνανθρώπους τους, σύμφωνα με έρευνες και μιλάνε πιο εύκολα στους άλλους ιδιοκτήτες σκύλων.
  • Μας μαθαίνει να φροντίζουμε ένα μωρό στο μέλλον. Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων φωνάζουν το σκυλάκι τους”παιδί”. Αυτό περιέχει μια δόση αλήθειας, αφού ένα σκυλάκι με ένα μωρό δεν διαφέρουν και τόσο. Θέλουν και τα δυο φροντίδα συνεχώς και έχεις αναλάβει εσύ εξ’ ολοκλήρου το φαγητό τους αλλά και τις βόλτες τους. 

Written by Εύη Μακαβέλου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι 23 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνία κυρίως, βλέπω τους φίλους μου, κάνω γιόγκα και μαθήματα χορού, με αγαπημένο μου είδος το τάγνκο.. Επίσης λατρεύω το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσε να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου και τα συναισθήματά μου στο χαρτί είτε γράφοντας ημερολόγιο και στιχάκια παλιότερα, είτε τώρα μέσω των άρθρων. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που θα μοιράζομαι μαζί σας!

Πάνος Μουζουράκης ”That’s live” στον Σταυρό του Νότου

10 +1 DIY Χριστουγεννιάτικες Ιδέες Διακόσμισης για να Μετατρέψεις το Σπίτι σου σε Χειμερινή Ονειρούπολη.