in ,

10 +1 DIY Χριστουγεννιάτικες Ιδέες Διακόσμισης για να Μετατρέψεις το Σπίτι σου σε Χειμερινή Ονειρούπολη.

Σε ποιον δεν αρέσουν τα Χριστούγεννα; Το στολισμένο δέντρο και οι χριστουγεννιάτικες γωνιές του σπιτιού; Η μυρωδιά της κανέλας και η λαχταριστή γεύση των μελομακάρονων πάνω στο γιορτινό τραπέζι; Μπορεί ακόμα να απέχουμε λίγες εβδομάδες από την 25η Δεκεμβρίου, αλλά οι στολισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει. Φέτος, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε DIY ιδέες διακόσμισης για να μεταμορφώσετε το σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα ακόμα και τη κουζίνα σε μια χριστουγεννιάτικη ονειρούπολη πασπαλισμένη με γκλίτερ. 

  1. Στολισμός και φαντασία.
χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Μια οικονομική επιλογή χριστουγεννιάτικης διακόσμισης, είναι να βάψετε ένα κλαδί και να το διακοσμίσετε με μικρά στολίδια. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται πότισμα! 

2. Φτιάξτε μια γιρλάντα με γάντια

χριστουγγενιάτικες ιδεες διακόσμησης

Για εσάς που αισθάνεστε ακόμα παιδιά, πολύχρωμα γάντια μπορούν να μεταμορφωθούν σε μια όμορφη γιρλάντα που μπορείτε να την κρεμάσετε στο δωμάτιο σας. 

3. Μετατρέψτε το σπίτι σας σε χειμερινό καταφύγιο. 

χριστουγγενιάτικες ιδεες διακόσμησης

Το γεγονός ότι δεν ζούμε σε μια ξύλινη καλύβα στο δάσος, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να την αναπαραστήσουμε σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού μας. Αναζητήστε αντίκες, ξύλινα κουτιά, δέντρα καλυμμένα με χιόνι και χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε το καταφύγιο σας. 

4. Διακοσμίστε τα ράφια της βιβλιοθήκης σας.

χριστουγγενιάτικες ιδεες διακόσμησης

Τυλίξτε μερικά από τα βιβλία σας με χαρτί περιτυλίγματος και προσθέστε χριστουγεννιάτικα στολίδια. 

5. Φέρτε τα Χριστούγεννα στην κρεβατοκάμαρά σας. 

χριστουγγενιάτικες ιδεες διακόσμησης

Οι καλεσμένοι σας μπορεί να μην δουν ποτέ αυτή τη διακόσμιση αλλά εσείς θα τη δείτε (και αυτό μετράει!). Προσθέστε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου για να ζεστάνετε τον αγαπημένο σας χώρο. 

6. Φτιάξτε το Pom Pom δέντρο σας.

Αυτό το δεντράκι φτιάχνεται εύκολα, ταιριάζει παντού και είναι πανέμορφο. Βρείτε το σχετικό tutorial στο Aww Sam.

7. Μετρήστε ανάποδα μέχρι τα Χριστούγεννα. 

χριστουγγενιάτικες ιδεες διακόσμησης

Φτιάξτε ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με απλά σακουλάκια χειροτεχνίας και προσθέστε σοκολατάκια ή άλλα καλούδια. Ένα για κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

8. Γιρλάντες…παντού!

Οι γιρλάντες μπορούν να μετρατρέψουν εύκολα και γρήγορα ένα διάδρομο, τις σκάλες και τις κάσες της πόρτας σε τοπίο βγαλμένο από παραμύθι. 

9. Διακοσμίστε την εξωτερική αυλή ή μπαλκόνι σας!

Πολλές φορές όταν στολίζουμε το σπίτι μας, ξεχνάμε να διακοσμίσουμε τους εξωτερικούς χώρους όπως το μπαλκόνι ή την αυλή. Αυτά τα Χριστούγεννα, κρεμάστε ένα γιορτινό στεφάνι στην πόρτα και στολίστε δύο μικρά δεντράκια με άσπρα φωτάκια. 

10. Κρεμάστε μικρά γιορτινά στεφάνια στην κουζίνα.

Όταν το δίλημμα έρχεται στον αριθμό των γιορτινών στεφανιών που μπορείτε να κρεμάσετε η απάντηση είναι πάντα η ίδια. Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο!

11. Τα στολίδια δεν προορίζονται μόνο για το δέντρο. 

χριστουγγενιάτικες ιδεες διακόσμησης

Οι γυαλιστερές διακοσμητικές μπάλες δεν δείχνουν ωραία μόνο πάνω στο δέντρο, για την ακρίβεια χρησιμοποιήστε τις μπάλες για να  φτιάξετε όμορφες συνθέσεις για το τραπέζι σας. Θα χρειαστείτε ένα μπολ, πράσινη γιρλάντα και φυσικά τις μπάλες. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Δανάη Αιματίδου

Written by Δανάη Αιματίδου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Μετά από 4 χρόνια φοιτητικής ζωής στην Πάτρα και ένα πτυχίο Νηπιαγωγού, γύρισα στην πρωτεύουσα για να συνεχίσω τις Σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πλέον, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με εξειδίκευση στα εκπαιδευτικά λογισμικά. Μου αρέσουν τα βιβλία, η μουσική, οι συναυλίες, οι σειρές, οι ταινίες μυστηρίου και εποχής, οι έξοδοι σε εναλλακτικά μέρη της πόλης και η καλή παρέα. Αρθρογραφώ παραπάνω από δύο χρόνια και τα θέματα που επιλέγω είναι παρμένα από την εκπαίδευση, τη φοιτητική ζωή και νοοτροπία, την κοινωνία και τη ψυχαγωγία.

Τι προσφέρει ένας σκύλος στη καθημερινή ζωή μας!

Δωρεάν σεμινάριο «Εκτός Εργασίας; Εντός Ευκαιρίας» για άτομα με εργασιακή εμπειρία από την KPMG!