Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Πληροφοριακά Συστήματα

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα (Master in Information Systems) είναι ένα από τα πρώτα Μεταπτυχιακά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς λειτουργεί από το 1996 .

Σκοπός του είναι η ειδίκευση των πτυχιούχων του στις εφαρμογές των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Οικονομία, Κοινωνία, Εκπαίδευση, Οργάνωση, Διοίκηση, Λογιστική και Χρηματοοικονομική και στην ανάπτυξη της έρευνας στους συναφείς τομείς.

Στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και  ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα.


Έναρξη νέου κύκλου σπουδών: Φεβρουάριος 2020.
Υποβολή αιτήσεων: έως 31 Ιανουαρίου 2020.


Δικαιολογητικά:

  • Aίτηση (έντυπο αίτησης σε .doc και .pdf ).
  • Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
  • Αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος. (οι πτυχιούχοι πανεπιστημίων του εξωτερικού οφείλουν να προσκομίσουν απαραιτήτως την αναγνώριση του τίτλου της από το ΔΟΑΤΑΠ).
  • Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή Μέσο Όρο).
  • Δύο συστατικές επιστολές, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ (έντυπο συστατικής σε .doc και .pdf).
  • Αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 (καλή γνώση) ή ανώτερο, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο γίνεται αποδεκτό από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ειδικό παράρτημα (Α2) απόδειξης γλωσσομάθειας. Επιπλέον για το TOEFL τουλάχιστον 87 στο Internet-based test ή Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο (το οποίο έχει αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ) ή Πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας. (Τα αποτελέσματα TOEFL θα πρέπει να αποσταλούν στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. απευθείας από το ETS. Ο κωδικός για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι 7006 – Department Code 78. Επίσης, τα αποτελέσματα TOEFL και IELTS κατοχυρώνονται για τέσσερα (4) χρόνια). Το αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας προσκομίζεται σε ευανάγνωστο αντίγραφο, εφόσον έχει επικυρωθεί προηγουμένως από δικηγόρο ή σε επικυρωμένο αντίγραφο από την αρχή που το εξέδωσε.
  • Επιπρόσθετα προσόντα, επιστημονικές δημοσιεύσεις, διακρίσεις (εάν υπάρχουν).
  • Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν), η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις επίσημου (δημόσιου) ασφαλιστικού φορέα.
  • Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.

Τα κριτήρια αξιολόγησης σύμφωνα με τον κανονισμό είναι:

  • Γενικός βαθμός πρώτου πτυχίου (συντελεστής βαρύτητας 50%) και 
  • Βαθμολογία αξιολόγησης του υποψηφίου στη συνέντευξη (συντελεστής βαρύτητας 50%) όπου θα υπολογίζεται η αναγνωρισμένη επαγγελματική εμπειρία, η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικά επίσημου (δημόσιου) ασφαλιστικού φορέα ή βεβαιώσεις αυτού του φορέα και τα επιπρόσθετα προσόντα (επιστημονικές δημοσιεύσεις, ειδικά σεμινάρια, μεταπτυχιακός τίτλος, συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια κ.α.).


Περισσότερες πληροφορίες:

Γραμματεία Δ.Π.Μ.Σ. (κτίριο Η΄, Ισόγειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας), Εγνατίας 156, TK 540 06, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 2310-891514 και 2310-891651, Fax: 2310-891563, Ε-mail: misgrad (at) uom.edu.gr

Web site: http://mis.uom.gr