Αθήνα: ξέρεις ότι είναι Χριστούγεννα όταν…

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι από τις αγαπημένες γιορτές τόσο των παιδιών όσο και των μεγάλων που νιώθουν ακόμα παιδιά.

Η διαφορά είναι πως οι ενήλικες έχουμε στα χέρια μας κινητά…τα οποία τα χρησιμοποιούμε (πέρα της βασικής λειτουργίας τους) για να τραβάμε φωτογραφίες.

Αυτές τις μέρες, έχουν πλημμυρίσει τόσο τα feed στο facebook όσο και τα stories στο instagram με συγκεκριμένου τύπου φωτογραφίες που τις βλέπεις κυρίως στις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Οι πιο must φωτογραφίες που έχει τραβήξει κάθε άνθρωπος και σέβεται τον εαυτό του είναι οι εξής:

1. Φωτογραφία με κούπα που περιέχει καφέ / σοκολάτα / τσάι και υποχρεωτικά στο φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αν υπάρχει τζάκι, το χώνουμε και αυτό με τρόπο μέσα στη φωτογραφία.

2. Φωτογραφία στη «χώρα» του Little Kook. Ένα τρισεκατομμύριο πολύχρωμα λαμπάκια, στολίδια που μόνο ξωτικά θα μπορούσαν να στολίσουν και ένας πεζόδρομος που σφύζει από κόσμο. Παρόλο που ξεκάθαρα είναι ένας στολισμός βγαλμένος από αμερικάνικη ταινία, εμάς μας αρέσει! Μια φωτογραφία από Little Kook επιβάλλεται για να νιώσουμε πως έχουμε μπει στην περίοδο των Χριστουγέννων.

3. Φωτογραφία με τα συντιβάνια που χορεύουν και τα φωτισμένα δεντρά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ή πιο απλά ΚΠΙΣΝ). Λίγο ο στολισμός, λίγο η γιορτινή ατμόσφαιρα, λίγο το όμορφο περιβάλλον, ο κόσμος συρρέει στο ΚΠΙΣΝ για να κάνει τη βόλτα του, να πιει τον καφέ του και να ψυχαγωγηθεί είτε στην Βιβλιοθήκη είτε στη Λυρική Σκηνή είτε στον κήπο του Ιδρύματος.

σταύριος νιαρχος

4. Φωτογραφία από το στολισμένο κέντρο της Αθήνας. Μία φωτογραφία στην πλατεία Συντάγματος δεν μπορείς να μη τη βγάλεις. Στο δρόμο σου λοιπόν για την Ερμού και την αγορά των σχετικών δώρων, άνοιξε την κάμερα, χαμογέλα και πάτα το κουμπάκι! 

χριστούγεννα αθήνα

5. Φωτογραφίες (αλλά και video) από club – μπουζούκια – ξενυχτάδικα ανά την επικράτεια. Αν δεν βγεις να το κάψεις αυτές τις γιορτινές μέρες, πότε θα το κάνεις;; Φυσικά και αν είσαι από τους φανατικούς του είδους δίνεις το παρόν κάθε Σάββατο αλλά αυτές τις μέρες ακόμα και οι πιο «έλα μωρέ εγώ δεν είμαι για ξενύχτια και ποτά», θα ξεκουνηθούν από τη ζεστασιά του σπιτιού τους και θα ενδώσουν σε μεταμεσονύκτιες διασκεδάσεις. Οι προαναφερθείσες φωτογραφίες εμφανίζονται κατά συρροή στο feed μας κυρίως τη μέρα μετά τις 25 και (προφανέστατα) μετά την αλλαγή του χρόνου. Προφανώς δεν νοιάζει κανέναν που τα πίνατε χθες το βράδυ, πόσο καλά περάσατε και πόσο ξέφρενη ήταν η βραδιά σας, αλλά αφού θέλετε να το μοιραστείτε, δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε.

6. Φωτογραφία από οικογενειακά τραπέζια. Κάποιοι τα λατρεύουν και κάποιοι άλλοι (η ισχυρή πλειοψηφία των νέων) απλά τα ανέχονται, και περιμένουν να τελειώσουν για να πάνε για καφεδάρα με τους φίλους τους. Πώς θα περάσεις λοιπόν την ώρα σου σε ένα γιορτινό τραπέζι;; Φωτογραφίζεις τα φαγητά (σοβαρό must) και μετά σελφι πάνω στις σελφι. Σε αυτές τις γιορτές θα μάθουμε όλο το σόι!

Χρόνια πολλά και καλή Πρωτοχρονιά!!