Οι στόχοι που βάζουμε κάθε νέα χρονιά!

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι! Όλοι μας λίγο ή πολύ ξεκινάμε σε κάθε Πρωτοχρονιά, να θέτουμε νέους στόχους, να γινόμαστε πιο δημιουργικοί και να αρχίζουμε δυναμικά και με θετική διάθεση το καινούργιο έτος που ήρθε. Κάνουμε μια σούμα της προηγούμενης χρονιάς, ποιες καλές στιγμές μας έφερε, ποια νέα πράγματα, τι ξεκαθαρίσαμε και ποιες ήταν οι απώλειες μας, υλικές και μη.

Ειδικά μάλιστα αν μας τύχει και το φλουρί, στην βασιλόπιτα, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι θα είναι φέτος η χρονιά μας και αυτό μας δίνει μια παραπάνω ώθηση να βάλουμε στόχους και να κάνουμε πιο πολλά όνειρα.

Βέβαια τις πιο πολλές φορές, όλη αυτή η ανυπομονησία που μας διακατέχει για την νέα χρονιά και ο ενθουσιασμός φεύγει ύστερα από λίγες μέρες, συνήθως και είναι σαν να ξεχνάμε αυτά που είπαμε, στον εαυτό μας ότι θέλουμε να πετύχουμε για φέτος. Οπότε καλό είναι να θέτουμε πιο μικρούς και βατούς στόχους, να κάνουμε κοντινά όνειρα και μετά να πηγαίνουμε στα πιο μεγάλα. Ας δούμε λοιπόν, μια λίστα με τους πιο συχνούς στόχους που θέτουμε και σημειώνουμε στο ημερολόγιο μας ή στο λάπτοπ μας,  εμείς οι άνθρωποι, σε κάθε νέα χρονιά που αρχίζει!

Να χάσω τα κιλά των γιορτών (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά)

Πολύ φαγητό, γλυκά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά και άφθονο ποτό, είχαν την τιμητική τους σίγουρα για μια ακόμη φορά. Οπότε επειδή είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε τόσες νοστιμιές, η ζυγαριά πολύ πιθανόν να μας δείχνει ένα, ή δύο κιλά παραπάνω. Οπότε πρώτος συνήθως στόχος είναι να κάνουμε μια διαίτα και να τα χάσουμε. Πολλοί δε από μας θα ξαναγραφτούν στο γυμναστήριο, θα κόψουν την ζάχαρη και θα μπούνε ή θα προσπαθήσουν τουλάχιστον να τηρήσουν ένα πιο αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. Ίσως επίσης να ξεκινήσουν και ένα ομαδικό πρόγραμμα, αν βαριούνται τις πιο κλασσικές ασκήσεις.

Νέα χόμπι

Νέα χρονιά, νέες εμπειρίες, άρα γιατί όχι και νέα χόμπι. Κάθε Πρωτοχρονιά θυμάσαι κι εσύ ότι πάντα ήθελες να ξεκινήσεις χορό ή εκείνο το άθλημα, που πάντα σε εντυπωσίαζε; Αν ναι μήπως είναι το 2020 η κατάλληλη χρονιά και για σένα; Εξάλλου μέσα από το χορό ή κάποιο άθλημα, π.χ. τέννις και θα εκτονώνεσαι και θα γυμνάζεσαι και θα μάθεις κάτι ωραίο και διαφορετικό!

Όχι πια άγχος

Ζούμε καλώς ή κακώς σε μια εποχή με έντονους ρυθμούς καθημερινά, επικρατεί μια “τρέλα” εκεί έξω και βλέπεις πολύ κόσμο να είναι μέσα στα νεύρα και στο άγχος. Εσύ λοιπόν αποφασίζεις για φέτος να λειτουργείς πιο ήρεμα, να μην αγχώνεσαι εύκολα και να χαλαρώσεις. Εξάλλου το να βιάζεσαι για τα πάντα και πάντα, μόνο κακό σου κάνει.

Νέα αρχή στο σπίτι

Είτε αυτό σημαίνει να βρεις δικό σου διαμέρισμα, είτε να ανακαινίσεις αυτό που μένεις, είτε να βρεις ένα άλλο, πολλές φορές με την νέα χρονιά,θες να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή, τέτοιου τύπου στη ζωή σου. Αυτό θα σε βάλει σε μια διαδικασία να ασχοληθείς με κάτι, που θα προσφέρει στον εαυτό σου ανανέωση, πράγμα πολύ σημαντικό. Όσο πιο πολύ μας αρέσει εξάλλου το σπίτι μας, ο χώρος που ηρεμούμε τόσο καλύτερα είμαστε μετά,παντού.