Κάθε ΑΕΙ έχει συνήγορο του φοιτητή! Πώς λειτουργεί

Εσύ γνώριζες για τον συνήγορο του φοιτητή που υπάρχει σε κάθε ΑΕΙ; Ας δούμε λοιπόν πώς λειτουργεί, γιατί τα καθήκοντα του είναι αρκετά κι όλα με σκοπό να σε βοηθήσει να έχεις μια πιο εύκολη πανεπιστημιακή ζωή. στηρίζοντας σε.

Αν έχεις προβλήματα και θέματα, που δεν μπορείς εύκολα να τα λύσεις μόνος σου, τότε έχεις κάθε δικαίωμα να απευθυνθείς στον δικηγόρο που υπάρχει στην σχολή σου. Αυτός θα σε βοηθήσει με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και θα βρει την λύση για εσένα. Αυτός ο θεσμός,του συνήγορου του φοιτητή, υπάρχει στα ΑΕΙ από το 2011 και σκοπός είναι να βοηθά στο να λυθούν θέματα διοικητικής φύσης των φοιτητών προς την σχολή και το τμήμα που φοιτούν. Έτσι θα υπάρχει μια πιο ομαλή κιόλας λειτουργία της πανεπιστημιακής σχολής.

Ο συνήγορος του φοιτητή όταν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με καθηγητή ή την γραμματεία της σχολής σου και δεν βγάζεις άκρη, θα σε βοηθήσει ουσιαστικά. Είναι εκεί για να κάνει πιο εύκολη για σένα τη διαδικασία της γραφειοκρατίας. Μπορείς λοιπόν πολύ εύκολα στα πλαίσια της σχολής που φοιτάς να έχεις τον δικό σου δικηγόρο για όποιο ζήτημα αφορά το πανεπιστήμιό σου.

Σε κάποιο λοιπόν θέμα με τις υπηρεσίες του ιδρύματος σου ή κάποιου καθηγητή  ο δικηγόρος σου, μέσω αυτού του θεσμού, με καταγγελία που θα υποβληθεί, ζητάει ότι χρειάζεται από έγγραφα από το τμήμα σου για να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος ώστε να μπορέσει να λυθεί το πρόβλημά σου με το πανεπιστημιακό ίδρυμα. Τέλος ο συνήγορος του φοιτητή σε ενημερώνει για κάθε υπηρεσία που σου προσφέρεται μέσα από το τμήμα που φοιτάς, όπως δανεισμός βιβλίων και δωρεάν σίτιση και περίθαλψη. Μπορείς να απευθυνθείς σε αυτόν και για ζητήματα υποτροφιών ή μεταγραφής. Ο δικηγόρος μέσω του θεσμού αυτού έχει θητεία για ένα έτος (ακαδημαϊκό), δεν έχει αμοιβή και μπορεί να γίνει ανανέωση της θητείας του, αν εσύ σαν φοιτητής το θέλεις.