13 reasons why! Γιατί να δεις αυτή τη σειρά του Netflix

Το 13 reasons why είναι μία νεανική και εφηβική σειρά του Netflix, πολύ δημοφιλής και εδώ σου έχω τους λόγους για να ξεκινήσεις να την δεις και εσύ αν δεν το έχεις ήδη κάνει!

Καταρχάς η υπόθεση της σειράς σε κάνει να θες να δεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο. Υπάρχει μυστήριο και τα γεγονότα σε κρατάνε καθηλωμένο μπροστά στην οθόνη σου. Όσο προχωράει η ιστορία υπάρχει κάθε φορά και ένας νέος πρωταγωνιστής που με κάποιον τρόπο έχει σχέση με την αυτοκτονία της Χάνα. 

Επίσης το σενάριο αυτής της σειράς δεν είναι συνηθισμένο και θα το έλεγα ιδιαίτερα έξυπνο. Υπάρχει μία δομή αλλά και πολύ φαντασία.  Ένας ακόμη λόγος για να δεις την σειρά είναι το γεγονός ότι η πρωταγωνίστρια της είναι νεκρή. Αυτό είναι η αλήθεια πως είναι σπάνιο φαινόμενο για την υπόθεση σε μια σειρά.  Η ηθοποιός που την υποδύεται έχει το χαρακτήρα μιας έφηβης που έχει τάσεις αυτοκαταστροφής.

Το θέμα της σειράς και του σεναρίου είναι πολύ επίκαιρο για τις μέρες μας αφού μιλάει για το σχολικό bullying. Οπότε η σειρά αυτή εκτός ότι ψυχαγωγεί, προβληματίζει κιόλας τον θεατή. Σε συνέχεια του θέματος ένας ακόμα λόγος για να δεις αυτή τη σειρά είναι ότι μπορεί να συνειδητοποιήσεις πως κάτι τυχαίο που μπορεί να πεις ή να κάνεις εσύ και οποιοσδήποτε από μας τους ανθρώπους είναι ότι μπορεί να επηρεάσουμε καθοριστικά τη ζωή κάποιου άλλου είτε με θετικό τρόπο, είτε με αρνητικό.

Αξίζει να δεις την σειρά για τον Κλέι Τζένσεν, όπου τα βάζει με όλους τους υπόλοιπους για να δει ποια είναι η αλήθεια και να αποφέρει έτσι δικαιοσύνη στη νεκρή Χάνα. Τέλος αυτό που θα σου μείνει από τη σειρά είναι ότι σε κάθε κακό που συμβαίνει γύρω μας ή σε μας τους ίδιους,πρέπει να μιλάμε και να μην το κρύβουμε. Δεν είναι κακό, ούτε ντροπή να ζητάμε βοήθεια ή να προσφέρουμε.