Netflix: Γιατί να δεις την ισπανική σειρά Οι τηλεφωνήτριες!

Η ισπανική σειρά Οι τηλεφωνήτριες που προβάλλεται στο αγαπημένο μας Netflix, από ότι φαίνεται έχουν καταφέρει να κερδίσουν την αγάπη όχι μόνο των ανθρώπων της χώρας τους, αλλά και όλου του κόσμου και μάλιστα πολύ σύντομα.

Ο πρωτότυπος ισπανικός τίτλος της σειράς είναι Cable Girls ή Las Chicas Del Cable και πρωταγωνίστριες είναι τέσσερις γυναίκες, οι οποίες δουλεύουν σαν τηλεφωνήτριες, στην Μαδρίτη στην Εθνική Τηλεφωνική Εταιρεία. Τα γεγονότα της σειράς εκτυλίσσονται στην εποχή του 1920. 

Οι τηλεφωνήτριες αποτελούνται από πέντε σεζόν, μάλιστα η τελευταία έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες, στις 14 δηλαδή Φεβρουαρίου. Αν δεν γνώριζες ήδη για αυτή τη σειρά, σου έχουμε εδώ τους λόγους για να την δεις, αλλιώς ελπίζω να ταυτιστείς μαζί μας! Καταρχάς λοιπόν θα μεταφερθείς στο κλίμα του 1920 στην Μαδρίτη, την εποχή του Μεσοπολέμου. Κυρίαρχοι στην κοινωνία εκεί είναι οι πλούσιες οικογένειες, οι άντρες φυσικά έχουν τον πρώτο λόγο, ειδικά στον τομέα των επιχειρήσεων και οι γυναίκες βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Βρισκόμαστε λοιπόν μετά το τέλος του πολέμου και οι νέοι όπως είναι γνωστό για τότε ήθελαν να ανακαλύψουν τις χαρές της ζωής, να διασκεδάσουν και να καινοτομήσουν.  Με δύο λόγια να ζήσουν τα όνειρά τους.

Εκτός όμως από την εποχή στην οποία διαδραματίζεται η σειρά και νιώθεις σαν να κάνεις ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, θα εντυπωσιαστείς κι από τα κοστούμια των ηθοποιών, που δείχνουν τόσο αυθεντικά. Η μόδα που υπήρχε τότε ενσαρκώνεται στην οθόνη σου με τα σμόκιν, τα φορέματα και τα καπέλα. Είναι έντονος ο ερωτισμός και η κομψότητα όμως που χαρακτήριζε τους ανθρώπους τότε. 

Οι Τηλεφωνήτριες | Τελευταία σεζόν: Τρέιλερ μέρους 1 | Netflix

Για τους ηθοποιούς που θα δεις σε κάθε ρόλο, στην ισπανική αυτή σειρά θα νομίζεις ότι το ζούνε αληθινά, σαν να μην παίζουν στην ουσία, απλά να υποδύονται τους εαυτούς τους. Βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει ο έρωτας από την σειρά και μάλιστα τον βλέπουμε σε πολλές μορφές. Ερωτικά τρίγωνα, θέματα απιστίας, υπάρχει αυτό που λέμε δεύτερος έρωτας της ζωής μας; Σε μια σειρά λοιπόν με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες, φυσικά και θα μιλήσεις για έρωτα, σχέσεις, απογοητεύσεις και άντρες. Όμως αυτή η σειρά σε πάει ένα βήμα παραπέρα, στον γυναικείο κόσμο και σου δείχνει για τον αγώνα που έκαναν τότε οι γυναίκες, για πράγματα που σήμερα για εμάς είναι δεδομένα και δικαιώματά μας. Οπότε εκτός από τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία του 1920, εκτός από τις ερωτικές της σχέσεις, θα μάθεις πράγματα και για την φιλία. Μέχρι που είναι διατεθειμένη μια γυναίκα να “θυσιαστεί”;