Φοιτητικός φάκελος: Πώς θα έχεις τις σωστές σημειώσεις αυτό το εξάμηνο

Βρισκόμαστε στο τέλος της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου για τους πιο πολλούς φοιτητές και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει το νέο πρόγραμμα μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο. Για να μην μείνεις λοιπόν πίσω αυτή τη φορά στις παραδόσεις, αλλά και για να έχεις ένα κίνητρο να παρακολουθείς με περισσότερο ζήλο, σου έχω κάποιες συμβουλές για να έχεις αυτή τη φορά τις σωστές σημειώσεις.

Αν έχεις λοιπόν καλές σημειώσεις, από τον εαυτό σου κι όχι δανεικές θα δεις ότι στην επόμενη εξεταστική και συγκεκριμένα το καλοκαίρι θα διαβάσεις πολύ πιο εύκολα και μεθοδικά τα μαθήματα που θα δώσεις. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Καταρχάς δώσε πρώτα από όλα σημασία, όσο κι αν σου φαίνεται ασήμαντο, στο που θα κρατάς και θα γράφεις τις σημειώσεις από τα μαθήματα που θα παρακολουθείς στο εξάμηνο. Θα σου πρότεινα λοιπόν να επιλέξεις ένα ντοσιέ, αντί για τετράδιο γιατί έτσι θα μπορείς να προσθέσεις νέες σελίδες και να βγάζεις όσες δεν χρειάζεσαι, άρα να μην κουβαλάς όλο τον όγκο των σημειώσεων από τα μαθήματα μαζί σου κάθε φορά στην σχολή. 

Έπειτα καλό θα ήταν να υπογραμμίζεις με κάποιο χρωματιστό μαρκαδόρο τα πιο σημαντικά από τις σημειώσεις που κρατάς, έτσι θα δώσεις πιο πολύ έμφαση σε αυτά τα σημεία, όταν θα έρθει η ώρα για το διάβασμα στην εξεταστική σου.  Σημαντικό “κόλπο” για τις σημειώσεις, για να μην πελαγώσεις κι εσύ και θέλεις κιόλας να προλαβαίνεις καθετί που θα ακούγεται από τον καθηγητή σου, είναι να σημειώνεις κάποιες λέξεις-κλειδιά, για να μπορείς μετά να θυμηθείς τι ειπώθηκε στο μάθημα και τι να διαβάσεις. Κάνε δηλαδή κάτι σαν σχεδιάγραμμα.

Τέλος μην ξεχάσεις να γράφεις σε κάθε νέα παράδοση σε κάθε μάθημα που θα παρακολουθήσεις στο εαρινό εξάμηνο, ποιο είναι το μάθημα φυσικά, αλλά και ημερομηνία για να ξέρεις πάντα ποια είναι η σωστή σειρά στις σημειώσεις σου και να μην μπερδεύεσαι.