Botticelli Baby στο Half Note

Botticelli Baby
στο Half Note Jazz Club
Παρασκευή 21/2 – Δευτέρα 24/2

Σουινγκάτο τζαζ-πανκ υψηλών ενεργειών!

Μια απλή απάντηση στην ερώτηση ποιοι είναι οι Boticelli Baby θα μπορούσε να είναι: μια παρέα με έναν τρελλούτσικο μπασίστα – που τραγουδάει κι όλας – μια ρυθμική section που ξέρει πώς να γκρουβάρει και τρία πνευστά (τρομπέτα, τρρομπόνι, σαξόφωνο) που βάζει πραγματικά φωτιά της σκηνή.

Με πιο πολλές και σαφείς λεπτομέρειες, οι Boticelli Baby είναι ένα πανκ-τζαζ γκρουπ από την περιοχή Ρουρ της Γερμανίας, έναν τόπο που έχει μια καλή προϊστορία στις τολμηρές τζαζ εκφάνσεις και εκφράσεις, ξεκινώντας ήδη με την free jazz στα τέλη των ‘60’s.

Πανκ-τζαζ είναι ένα ιδίωμα που έχει ήδη καλλιεργηθεί από τη δεκαετία του ’80 – όμως ο κάθε καλλιτέχνης φροντίζει να του δίνει έναν δικό του ορισμό και περιεχόμενο. Και κρίνοντας από τον πρώτο δίσκο, «Junk», των Boticelli Baby, που βγήκε το 2015, η μουσική τους ορίζεται ως τζαζ υψηλών ενεργειών, μουσική που υπερβαίνει τα επιμέρους ιδιώματα και μπορεί να ενσωματώνει μέινστριμ τζαζ, χρώματα και ρυθμούς των Βαλκανίων, free jazz εντάσεις, folk αναφορές και καθαρά πανκ ροκ φωνητικά σε ένα σύνολο που ήδη έχει ξεσηκώσει τα κλαμπ και τα φεστιβάλ της Ευρώπης.

Έτσι, η μουσική των Boticelli Baby έρχεται από διαφορετικές πηγές, μέσα από ευδιάκριτες κατευθύνσεις όπως το καθαρό μπλουζ, η gipsy jazz α λα Django Reihardt, το φολκ σουίνγκ των Βαλκανίων κ.ο.κ. και να γίνεται ένα ατέρμονο χορευτικό πανηγύρι, γεμάτο ρυθμούς και beats. Ό,τι πρέπει για ένα γερό αποκριάτικο ξεφάντωμα.

Marlon Bösherz: κοντραμπάσο, τραγούδι
Alexander Niermann: τρομπέτα
Jörg Buttler: κιθάρα
Lukas Sziegoleit: πιάνο
Tom Hellenthal: ντραμς
Jakob Jentgens: σαξόφωνο
Max Wehner: τρομπόνι