“Μια σειρά από Ατυχή Γεγονότα” του Lemony Snicket στο Netflix !

Ο Αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος Daniel Handler, έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό  με το ψευδώνυμο Lemony Snicket και ξεπερνώντας σε παγκόσμιο επίπεδο τα 51 εκατομμύρια αντίτυπα συνολικά. Πιο γνωστός όμως έγινε με την σειρά των βιβλίων “Μια σειρά από Ατυχή Γεγονότα”, που αποτελείται συνολικά από 13 βιβλία στα οποία πρωταγωνιστές είναι τα τρία ορφανά και άτυχα αδέλφια η Βάιολερ, ο Κλάους και η μικρή Σάνι Μποντλέρ. 

Μετά από την μοιραία και καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε το σπίτι της οικογένειας Μποντλέρ και κόστισε την ζωή των γονιών τους, τα τρία αδέλφια αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι του Κόμη Όλαφ, του νέου τους κηδεμόνα. Ο Κόμης όμως είναι αποφασισμένος να τους δώσει κι άλλα “μοιραία χτυπήματα” στα βασανισμένα παιδιά και να μην τους κάνεις καθόλου μα καθόλου εύκολη την ζωή τους. Ο τελικός βέβαια σκοπός του είναι να πάρει εκείνος στα χέρια του την περιουσία που κληρονόμησαν από τους γονείς τους.

Το 2004 το βιβλίο μεταφέρθηκε ως ταινία στην μεγάλη οθόνη, ενώ το 2017 τα τρία αδέλφια Μποντλέρ και τα ατυχή γεγονότα στις ζωές τους προβάλλονται ως σειρά στο Netflix. Στην πρώτη σεζόν ο τηλεθεατής παρακολουθεί την ιστορία από το πρώτο ως το τέταρτο βιβλίο και ως το ένατο βιβλίο βλέπουμε στην δεύτερη σεζόν. Η τρίτη σεζόν καλείται να δώσει απάντηση μέχρι και στο ερώτημα για το ποιος έβαλε την φωτιά στο πατρικό των Μποντλέρ.

Όπως έκανε και στα βιβλία του για όσους τα έχουν διαβάσει, ο Λέμονι Σνίκετ άφησε προειδοποιητικό σημείωμα για την σειρά!

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events | Official Trailer [HD] | Netflix

Αγαπητέ Τηλεθεατή,

Αντιλήφθηκα ότι, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μου, παρακολουθήσατε στο Netflix την μεταφορά της θλιβερής δουλειάς μου, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως Μια Σειρά Από Ατυχή Γεγονότα. Κάποιοι, μάλιστα, κάνατε binge, μια λέξη που σημαίνει “παρακολουθώ αρκετά επεισόδια στη σειρά, παρότι έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω στον ίδιο χρόνο”.

Με τρόμο παρατηρώ ότι αυτό ενθάρρυνε το Netflix ώστε να διοχετεύσει τα παράνομα κέρδη του σε μια δεύτερη σεζόν αυτής της λυπηρής και αποθαρρυντικής σειράς. Αυτή τη στιγμή, σκηνογράφοι, σχεδιαστές κοστουμιών και ειδικοί για ψυχολογικά τραύματα ξεκινούν με φόρα να εργάζονται, ώστε να δημιουργήσουν ακόμα πιο θλιβερά επεισόδια, απλά και μόνο εξαιτίας του υποτιθέμενου ενθουσιασμού σας για αυτό το βλοσυρό υποτιθέμενο οικογενειακό πρόγραμμα. 

Ελπίζω να είστε χαρούμενοι. Διότι δεν θα είστε ποτέ ξανά.

Με εκτίμηση,

Λέμονι Σνίκετ