5 Λόγοι για να σπουδάσεις στο εξωτερικό!

Η απόφαση να πας για σπουδές στο εξωτερικό δεν είναι και η πιο εύκολη και σίγουρα θα σε αγχώνει το γεγονός ότι θα είσαι μόνος σου, ανάμεσα σε ξένους ανθρώπους, από διαφορετικές χώρες και δεν ξέρεις πώς θα είναι εκεί η κατάσταση, το πανεπιστήμιο, η πόλη που θα μένεις.

Βέβαια όσοι φίλοι σου ή συμφοιτητές θα έχουν πάει στο εξωτερικό ίσως με το Erasmus, μάλλον θα σου έχουν διηγηθεί θετικά πράγματα.  Όπως κι αν έχει για πολλούς φοιτητές είναι όνειρο οι σπουδές σε άλλη χώρα είτε μιλάμε για ένα εξάμηνο, είτε για μεταπτυχιακό, είτε ως πρώτη σχολή. 

Εδώ στο youthspot, θα σου πούμε πέντε λόγους για να επιλέξεις τις σπουδές στο εξωτερικό, που σίγουρα θα θυμάσαι για μια ζωή! 

Αλλαγή συνηθειών

Η κουλτούρα που θα συναντήσεις στους ανθρώπους σε μια άλλη χώρα, σίγουρα θα επηρεάσουν κι εσένα και τις συνήθειες που έχεις αποκτήσει εδώ στην πατρίδα σου. Τα πράγματα έξω στην καθημερινή ζωή λειτουργούν αρκετά διαφορετικά και αν έχεις ταξιδέψει έστω και μια φορά στο εξωτερικό, αυτό θα το έχεις διαπιστώσει. Οπότε αν σπουδάσεις τελικά στο εξωτερικό θα συνηθίσεις να περνάς μάλλον πιο πολύ χρόνο με τον εαυτό σου, κάνοντας για παράδειγμα κάποια εργασία για το πανεπιστήμιό σου, θα μάθεις να μην γυρνάς πολύ αργά γιατί έξω δεν διασκεδάζουν με τον τρόπο τον δικό μας ή θα μάθεις να κινείσαι παντού με το ποδήλατο. 

Αλλαγή σκέψης

Μαζί με τις συνήθειές σου πολύ πιθανόν να αλλάξεις και τον τρόπο σκέψης σου, ζώντας στο εξωτερικό. Θα έχεις μια αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους εκεί, με νέα νοοτροπία που πιθανόν να σε κάνει να σκεφτείς κάποια πράγματα από μια νέα οπτική γωνία. 

Εφόδια για το μέλλον σου

Σπουδάζοντας σε μια χώρα του εξωτερικού και πιθανόν οπότε σε ένα αναγνωρισμένο διεθνώς πανεπιστήμιο, θα έρθεις σε επαφή με προγράμματα σπουδών, αλλά και καθηγητές που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για σένα και την ζωή σου. Έτσι οι σπουδές που θα κάνεις έξω, να σε κάνουν ίσως να ακολουθήσεις μια καριέρα στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα να γυρίσεις θα έχεις σίγουρα πολλά νέα εφόδια για να ξεκινήσεις δυναμικά ότι κι αν θέλεις.

Νέες γεύσεις

Στο εξωτερικό θα μπορείς να απολαύσεις νέες και διαφορετικές γεύσεις από φαγητά διάφορων χωρών, ανάλογα κιόλας σε ποια χώρα θα είσαι, θα μάθεις σίγουρα και τις τοπικές σπεσιαλιτέ τους. Στην Ιταλία θα δοκιμάσεις τις ιταλικές μακαρονάδες  και τις αυθεντικές πίτσες και στην Γαλλία θα γευτείς μοναδικά κρουασάν και πολλά γλυκά. 

Οι φίλοι που θα κάνεις

Τέλος σημαντικό κομμάτι των σπουδών σου στο εξωτερικό θα είναι οι φίλοι που θα κάνεις, Θα γνωρίσεις πολύ κόσμο, διάφορων χωρών, που θα σε μάθουν και θα τους μάθεις πολλά νέα πράγματα. Αφού θα είστε και συνέχεια μαζί στα μαθήματα της σχολής, που εκεί είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση σίγουρα θα κάνεις δυνατές φιλίες.