Η ζωή μετά το πτυχίο!

Πήρες το πτυχίο σου, ύστερα από τόσες εξεταστικές, διαβάσματα και παρακολουθήσεις μαθημάτων και η αποφοίτηση σου, ολοκλήρωσε ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής σου. Συγχαρητήρια λοιπόν για το πτυχίο σου και που τα κατάφερες να τελειώσεις τις σπουδές σου.

Τώρα πια μπορεί να χαλαρώσεις και να μην έχεις άγχος για τον αν πέρασες το μάθημα ή αν κόπηκες και ούτε πλέον θα συγχύζεσαι με τους καθηγητές σου.

Οπότε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου κανονικά πρέπει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο στη ζωή σου το οποίο ταυτίζεται με την εύρεση δουλειάς. σίγουρα βέβαια μπορείς να συνεχίσεις με ένα μεταπτυχιακό ίσως στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αλλά το να βγάζεις τα δικά σου λεφτά είναι πολύ σημαντικό πλέον. Βέβαια το ότι πλέον δεν ανήκεις στους φοιτητές και σε ότι αυτό συνεπάγεται δεν σημαίνει πως ξαφνικά από τη μία μέρα στην άλλη θα αφήσεις πίσω σου αυτά που έζησες στα ωραία φοιτητικά χρόνια και αγχωθείς για την ενήλικη ζωή.

Θα βρεις το δρόμο σου σίγουρα σιγά σιγά και θα δεις Με τι θες να ασχοληθείς από δω και πέρα. Σημαντικό λοιπόν είναι κατά λάθος εσύ τι θες και να βάλεις στη ζωή σου και τα όνειρά σου σε μία σειρά. Οπότε η ζωή σου είναι το πτυχίο θέλει να βρεις κάτι που σου αρέσει για να επεκτείνεις τις γνώσεις σου. αυτό όπως είπαμε και πιο πάνω μπορεί να είναι ένα μεταπτυχιακό οι σπουδές σε μία ξένη γλώσσα για παράδειγμα. Καλώς ή κακώς στην εποχή που ζούμε δεν φτάνει μόνο ένα πτυχίο από μία σχολή. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και οι αντίπαλοί σου στον εργασιακό τομέα έχουν πολλά εφόδια.Οπότε αν ειδικά δεν έχεις ένα καλό μέσο όρο από τη σχολή σου δες πώς μπορείς να χτίσεις ένα καλό βιογραφικό με extra γνώσεις. 

Ένα πράγμα ακόμα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι εκεί που θα βρεις μία για πρώτη φορά μετά τη σχολή δεν σημαίνει ότι θα μείνεις και για πάντα. Δηλαδή μπορεί να πιάσει μία πιο εποχιακή δουλειά όπως σε μία καφετέρια ή σε ένα ξενοδοχείο για σεζόν μέχρι να μαζέψει τα λεφτά για παραπάνω σπουδές ή μέχρι να βρεις τη δουλειά που πραγματικά θα σε γεμίσει και θα σου ταιριάζει. Κάτι άλλο που συνοδεύει το πτυχίο είναι ότι πρέπει να αρχίσεις να βασίζεσαι στα δικά σου χρήματα. Εσύ θα πληρώνεις για τα ρούχα σου, για το σπίτι που θα μένεις, τους λογαριασμούς σου,τους καφέδες σου, το φαγητό σου και πίστεψέ με αυτά που κοστίζουν και μάλιστα πολύ. Οπότε ήρθε η ώρα να πάρεις την ζωή σου στα χέρια σου και να το απολαύσεις!