Βιβλία που μπορείς να διαβάσεις τώρα που μένεις στο σπίτι (part 2)

Τώρα που είμαστε σε καραντίνα έχουμε άφθονο χρόνο στο σπίτι, οπότε τι καλύτερο από το να διαβάσουμε ένα ωραίο βιβλίο;

Το δεύτερο μέρος των προτάσεών μας είναι εδώ:

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, του Λιούις Κάρολ  

Το βιβλίο του Λουίς Κάρολ γράφτηκε το 1865 και είναι ένα βιβλίο που μπορούν να το διαβάσουν μικροί και μεγάλοι. Ειδικά τώρα που μένουμε σπίτι είναι ευκαιρία να διαβάσουμε ξανά ένα όμορφο παραμύθι και να ανακαλύψεις κάτι καινούργιο. Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων έχει πολλές ιστορίες μαζί σε μια, σαν να ξετυλίγονται σαν κουβάρι.  Έχει πολιτική σάτιρα, μια περίεργη οπτική για την ενηλικίωση, μιλάει για το άγχος όταν εντάσσεσαι σε μια ομάδα, μιλάει και για την μοναξιά, έχει παιχνίδια αριθμητικής.  

Θαυμαστός καινούργιος κόσμος, του Aldus Haxley

Σε αυτό το βιβλίο βλέπεις έναν κόσμο που δεν υπάρχει πλέον το ανθρώπινο συναίσθημα. Η κοινωνία και οι άνθρωποι της μοιράζονται στις κοινωνικές τάξεις πριν να γεννηθούν και μαζί πλάθεται ο χαρακτήρα τους και η ευτυχία του καθενός. Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου σκέφτεται τι άλλο μπορεί να υπάρχει στον κόσμο πέρα από όλα αυτές τις προδιαγεγραμμένες συνθήκες για την ζωή του κάθε ανθρώπου και εν τέλει το μαθαίνει. 

Ο Φαραώ της άμμου, του Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι

Ένα βιβλίο που αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για αυτή την περίοδο που μένουμε τώρα στο σπίτι. Εδώ, από την μια πλευρά  θα διαβάσεις ιστορικά γεγονότα και από την άλλη πλευρά θα εντυπωσιαστείς από την ιδανική πλοκή που έρχεται να δέσει τα γεγονότα όλα μαζί. Αυτό λοιπόν το ιστορικό μυθιστόρημα δεν θα θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου, μέχρι να το τελειώσεις όλο!

One day του Ντέιβιντ Νίκολς 

Βιβλίο που έγινε best seller για ένα χρόνο και μεταφράστηκε σε 36 γλώσσες. Οι πιο πολλοί ίσως να το ξέρετε από την ομώνυμη ταινία με την Αν Χάθαγουεϊ. Είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, με ήρωες την Έμμα και τον Ντέξτερ, όπου γνωρίζονται στην αποφοίτηση και περνάνε όλο το βράδυ μαζί οι δύο τος. Έπειτα ο καθένας συνεχίζει την ζωή του… Όμως κάθε χρόνο την ίδια μέρα αυτοί οι δύο όπου κι αν βρίσκονται, συναντιούνται κι αναπτύσσουν μια περίεργη σχέση. Τελικά μήπως είναι και οι δύο ερωτευμένοι ; 

Το part 1 μπορείς να το διαβάσεις εδώ