Σκέφτεσαι να χωρίσεις; Πότε να το αποφασίσεις!

Έχεις μια σχέση. Μπορεί να μετράει λίγες εβδομάδες, μήνες αλλά και χρόνια. Να είσαι σε σοβαρό δεσμό ή σε κάτι πιο χαλαρό. Δεν θα μιλήσουμε εδώ για τους γάμους που υπάρχουν και παιδιά, γιατί σε αυτή την περίπτωση όλα είναι πιο πολύπλοκα.

break

Στις υπόλοιπες όμως σχέσεις αν εκεί που νιώθεις πολύ ωραία με τον άλλον, είστε συνέχεια μαζί, είναι ότι πιο ωραίο σου έχει τύχει, αλλά ξαφνικά κάτι αισθάνεσαι ότι έχει αλλάξει μέσα σου τότε τι κάνεις;

Αφού δεν περνάς πλέον τόσο καλά μαζί του μήπως θα ήταν καλύτερα να χωρίσεις;;

Πότε λοιπόν είναι η καλύτερη λύση ο χωρισμός και για την δική σου ψυχική ηρεμία αλλά και του άλλου;

  • Στην περίπτωση που άλλον ερωτεύτηκες και γνώρισες κι αλλιώς είναι τώρα η συμπεριφορά του. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη: Όλοι οι άνθρωποι στην αρχή μιας γνωριμίας δείχνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να εντυπωσιάσουμε και να κερδίσουμε τον άλλον. Μερικοί όμως μόλις αποκτήσουν το «αντικείμενο του πόθου» τους, επαναπαύονται και δείχνουν την εντελώς αντίθετη πλευρά τους. Δηλαδή ότι πιο αρνητικό έχουν. Λες και το κάνουν επιτηδευμένα για να σε διώξουν. Τότε τι κάνεις λοιπόν εσύ; Εξαρτάται από το τι νιώθεις , αν είσαι ακόμη ερωτευμένη κι αν αγαπάς τον άλλον. Πάντως κατά την γνώμη μου ότι και αν νιώθεις, όσο καιρό και αν είσαι με τον άλλον, όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Πρόσεχε όμως μία ευκαιρία. Συζητάς με τον σύντροφο σου ειλικρινά και με κατανόηση τι έχει αλλάξει , τι σε ενοχλεί , τα λάθη τα δικά σου ( γιατί για να σε έχει ο άλλος δεδομένη κάπου έχεις φταίξει και συ π.χ. αν τον έχει κακομάθει ) τα λάθη τα δικά του και αν αποφασίσετε να είστε ακόμη μαζί και ο άλλος δεν αλλάξει, τότε φεύγεις. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να μπεις σε ένα φαύλο κύκλο και όλο να γίνεται το ίδιο, αδικώντας εν τέλει τον ίδιο σου τον εαυτό και χάνοντας κάθε ευκαιρία να ζήσεις κάτι που θα σου αξίζει.
  • Στην περίπτωση που ναι μεν περνάτε πολύ ωραία μαζί, σε προσέχει, σε νοιάζεται, αλλά έχει αρχίσει να κοιτάζει λίγο πιο πολύ τον εαυτούλη του. Είτε στο σύνολο της σχέσης, είτε σε κάποιον τομέα. Για παράδειγμα έχει αφοσιωθεί πλήρως στη δουλειά του και δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο ή μόνο στους φίλους του. Σίγουρα σε μια υγιή σχέση ο καθένας πρέπει να αφιερώνει χρόνο τόσο στον εαυτό του όσο και στην παρέα του και στη σχέση του. Να υπάρχει δηλαδή μια ισορροπία, ειδικά όταν θα έχει περάσει ο πρώτος καιρός στη σχέση που θα είναι συνήθως συνέχεια μαζί και είναι φυσιολογικό για μένα αυτό. Επίσης το να σε προσέχει ο άλλος και να ΄θέλει να είσαι καλά δεν φαίνεται μόνο στο χρόνο που σου αφιερώνει, ούτε μόνο στο πόσο καλή επικοινωνία έχετε. Η σχέση για να κρατήσει έχει και το κομμάτι του σεξ. Αν εκεί κοιτάζει μόνο πως θα ικανοποιηθεί ο ίδιος, αδιαφορώντας στην ουσία για την δική σου απόλαυση, τότε φέρεται εγωιστικά. Όποτε αυτό το δείχνεις και με την στάση σου και το συζητάς μαζί του, όταν νιώθεις άνετα γιατί για πολλούς το σεξ αποτελεί μια «περίεργη» συζήτηση και αν αλλάξει έχει καλώς. Αν πάλι εσύ θες να συμβιβαστείς κάτι θα ξέρεις. Όπως και να έχει δική σου επιλογή είναι.
  • Όταν πάψεις να τον θαυμάζεις. Είναι σημαντικό τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας να τον έχουμε και «ψηλά» μέσα μας. Να μιλάει για το οτιδήποτε και να κρεμόμαστε από τα χείλη του. Να μαθαίνουμε κάθε φορά από αυτόν. Αντίθετα αν ότι κάνει ή λέει δεν σου αρέσει και έχεις αρχίσει να βαριέσαι να τον ακούς ή τον θεωρείς ανίκανο να ασχοληθεί και να τα καταφέρει σε μια δουλειά απλή ή όχι, κάτι δεν πάει καλά τότε.

break2

Πάντα μια απόφαση για χωρισμό δεν είναι ποτέ εύκολη γιατί έχεις μοιραστεί στιγμές και συναισθήματα με κάποιον άνθρωπο. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις είναι η μόνη επιλογή, είτε σε ακραίες καταστάσεις όπως ψυχολογική ή σωματική βία, είτε όπως αναλύσαμε παραπάνω ακόμη κι αν όλα μοιάζουν μια χαρά μεταξύ σας κάτι, κάπου δεν σε καλύπτει μέσα σου.

Ακόμη όμως κι αν χωρίσεις να συνεχίσεις να χαμογελάς, να είσαι αισιόδοξη και να θυμάσαι δύο πραγματάκια από μένα: «Ουδείς αναντικατάστατος» και για όλους, όσο ρομαντικό ή ουτοπικό κι αν σου ακουστεί υπάρχει ο άνθρωπός μας εκεί έξω και την κατάλληλη στιγμή θα το καταλάβεις. Θα μιλήσουμε σύντομα και γι΄αυτό το θέμα φίλες μου! Και φίλοι μου!