Τσακωμός…ώρα μηδέν!

Σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν καλές και άσχημες στιγμές. Όσο και ερωτευμένος να είσαι με τον άλλον θα έρθει και η ώρα του τσακωμού. Εξάλλου σε φυσιολογικά πλαίσια, μια διαφωνία με το ταίρι μας, είναι και το αλατοπίπερο, όπως λένε της σχέσης.

Πώς όμως θα τα ξαναβρούμε με τον σύντροφό μας, και πώς θα ηρεμήσουμε και μεις οι ίδιοι;

Ιδού μερικές ιδέες για συμφιλίωση σε μικρό ή και μεγάλο ερωτικό καυγαδάκι: Καταρχάς να έχουμε όλοι, άντρες και γυναίκες στο νου μας ότι ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας. Μπορεί ο βαθμός ευθύνης να διαφέρει αλλά εν τέλει και οι δύο έχουν μερίδιο, αν η διαφωνία ξέφυγε και κατέληξε σε καυγά.

Αφού λοιπόν ξεσπάσαμε άλλοι με φωνές, βρισιές, και γενικά υπερβολικές αντιδράσεις κι άλλοι με μούτρα, ¨δεν σου μιλάω, άσε με” , κ.τ.λ., κάπως καταστάλαξε ο θυμός ή και το παράπονο και η απογοήτευση , ανάλογα το τι μας προκάλεσε ο καυγάς, και τώρα θέλουμε να τα βρούμε με το ταίρι μας.

Εδώ υπάρχουν δύο κατηγορίες, ας το πούμε χαρακτήρων. Αυτοί που κάνουν το πρώτο βήμα κι αυτοί που μέχρι να ηρεμήσουν τελείως θέλουν λίγο χρόνο μόνοι τους. Για τους πρώτους μια αγκαλιά, πιστεύω είναι η ιδανική λύση για να πλησιάσουν τον άλλον. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα και στην ουσία με αυτή την κίνηση σου είναι σαν να λες τόσα πολλά στον άλλον.

Και βέβαια αν σας πει πώς θέλει λίγο να κάτσει μόνος του να το σεβαστείτε. Αλλά σχεδόν κανείς και ειδικά σε μια γερή σχέση με αμοιβαία συναισθήματα, δύσκολα λέει όχι σε μια αγκαλιά και ένα φιλί. Πάντα οι αγκαλιές μας φέρνουν πιο κοντά με τον άλλον. Να το θυμάστε!

tsakomos2

Τώρα αν είστε από αυτούς που χρειάζονται λίγο χρόνο μετά από έναν τσακωμό μέχρι να μιλήσουν και να τα βρούνε με το ταίρι τους, θα σας συμβούλευα να εξηγήσετε ήρεμα, χωρίς νεύρα στον άλλον, πώς έτσι λειτουργείτε καλύτερα. Επιπλέον αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να μην πείτε κάτι που θα το μετανιώσετε μετά.

Μόλις νιώσετε έτοιμοι πλησιάστε τον σύντροφό σας, δείτε που φταίξατε εσείς και που ο άλλος, αγκαλιαστείτε και σεις, και προχωρήστε παρακάτω. Οι τσακωμοί εξάλλου που δεν γίνονται για πολύ σοβαρά θέματα όπως κάποιο ψέμα ή απιστία μπορούν να σας αναζωογονήσουν και το σεξ μετά από έναν καυγά είναι επίσης μία από τις καλύτερες κινήσεις για να ξεσπάσετε και οι δύο από την ένταση.