3 Σημάδια ότι είσαι σε μια σχέση που έχει λήξει!

Οι ερωτικές σχέσεις δεν είναι όλες φτιαγμένες για να πετύχουν  με την έννοια να προχωρήσουν σε ένα άλλο επίπεδο, όπως αυτό της συγκατοίκησης ή και του γάμου. Υπάρχουν σχέσεις που σχεδόν από την αρχή είναι καταδικασμένες να τελειώσουν κι επειδή ο ένας από τους δύο στο ζευγάρι εθελοτυφλεί κατά πάσα πιθανότητα, συνεχίζει να μένει σε αυτή την σχέση. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα από κάθε σχέση που δημιουργούμε μαθαίνουμε πάντα κάτι και εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι, αφού ποτέ δεν είμαστε ακριβώς οι ίδιοι μετά το τέλος μιας σχέσης, λόγω κυρίως των εμπειριών που ζήσαμε. Ποια είναι όμως τα σημάδια πώς είσαι σε μια σχέση που στην ουσία έχει λήξει; 

Καμία επικοινωνία

Η επικοινωνία σε ένα ζευγάρι είναι μια πολύπλοκη έννοια που κρύβει διάφορες πτυχές μέσα της. Το να μιλάς απλά με τον σύντροφό σου π.χ. για το που θα πάτε, τι θα φάτε σήμερα και τι ταινία θα δείτε δεν σημαίνει ότι επικοινωνείτε κιόλας.  Η αληθινή και ουσιαστική επικοινωνία χρειάζεται κατανόηση, σεβασμό, ειλικρίνεια  και ποιοτικό χρόνο μεταξύ των συντρόφων. Να ακούς τι σου λέει ο άλλος κι όχι αυτά που θες εσύ να ακούσεις, π.χ απομονώντας  μια μόνο φράση του, για να την χρησιμοποιήσεις ως αφορμή για καυγά. Οπότε αν δεν μπορείς να συζητήσεις με τον άλλον και να συνεννοηθείτε καταλήγοντας μονίμως σε καυγάδες ή διαφωνίες είναι ένδειξη για σοβαρό πρόβλημα στην σχέση σας. 

Αδιαφορία

Μια ακόμη ένδειξη για το ΄ότι έχει λήξει η σχέση σου κι ας μην έχετε χωρίσει είναι η αδιαφορία. Αυτή μπορεί να είναι μονόπλευρη, μπορεί κι όχι. Όταν ένας από τους δύο συντρόφους ή και οι δύο αδιαφορούν για τον άλλον, για το πώς είναι η μέρα του, για το τι αισθάνεται, ποιες είναι οι ανησυχίες του ή σε έναν καυγά ή παρεξήγηση αδιαφορούν να συζητήσουν κι απλά σταματάνε να μιλάνε ή σηκώνονται και φεύγουν, είναι δείγμα ότι μάλλον πλέον δεν τους νοιάζει και πολύ ο άνθρωπος αυτός.

Καυγάδες

Τέλος οι συνεχείς και καθημερινοί καυγάδες για τα πάντα, μικρές και μεγάλες αφορμές, που καταλήγουν σε προσβολές, βρισιές και μη σεβασμό ή που γίνονται μπροστά σε τρίτους, δηλώνουν ότι έχει χαθεί σίγουρα το πάθος και η αγάπη ίσως στην σχέση αυτή και δύσκολα φτιάχνει η κατάσταση. Είναι λίγο σαν να βρίσκεσαι σε έναν φαύλο κύκλο. Όταν νοιάζεσαι για τον άνθρωπο σου, ξέρεις πότε δεν πρέπει να ξεπεράσεις κάποια όρια. 

Written by Εύη Μακαβέλου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι 23 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνία κυρίως, βλέπω τους φίλους μου, κάνω γιόγκα και μαθήματα χορού, με αγαπημένο μου είδος το τάγνκο.. Επίσης λατρεύω το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσε να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου και τα συναισθήματά μου στο χαρτί είτε γράφοντας ημερολόγιο και στιχάκια παλιότερα, είτε τώρα μέσω των άρθρων. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που θα μοιράζομαι μαζί σας!

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Ποζάρει topless στο σύζυγό της!

H Spicy γιορτάζει και αναζητεί νέα ταλέντα μαζί με το Reckit App!