Πώς να κρατήσεις την σχέση σου. Με 10 βασικά βήματα!

Οι σχέσεις είναι σαν τους ζωντανούς οργανισμούς. Περνώντας ο καιρός η σχέση αλλάζει, ωριμάζει και χρειάζεται κάποια προσπάθεια για να κρατήσει. Αν όμως δεν την ” τρέφεις” θα πεθάνει σιγά σιγά.

%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9

Οπότε αν δεν θέλεις να αφήσεις μια όμορφη σχέση στη μοίρα της, ιδού κάποιες συνήθειες των ευτυχισμένων ζευγαριών που κάθε χρόνο παραμένουν μαζί, αφού ξέρουν καλά τη συνταγή:

1. Ξεκίνα τη μέρα σου με χαμόγελο, με αγκαλιά και χωρίς γκρίνια.

%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b92

2. Προσπάθησε πέρα από την ερωτική σας σχέση να σας συνδέει και μια φιλία, έτσι θα είναι πιο δυνατό το δέσιμό σας.

3. Δώσε βάση στην συνεχή ειλικρίνεια, επικοινωνία και σεβασμό.

4. Κάνε παρέα και με άλλα ζευγάρια που τα πηγαίνουν καλά μαζί.

%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b93

5. Μη βγάζεις μόνος σου συμπεράσματα για το τι εννοεί ο άλλος. Ρώτα για λεπτομέρειες και για να αποφύγεις τις παρεξηγήσεις.

6. Μάθε να ζητάς συγνώμη όταν φταις και βάλε στην άκρη τον εγωισμό.

7. Μην τσακώνεσαι για τα ίδια και τα ίδια,ούτε σε κάθε διαφωνία να του χτυπάς αυτό που έκανε πριν 365 ημέρες.

8. Να τα μοιράζεσαι όλα κυριολεκτικά και μη. Συναισθήματα, καλές και άσχημες μέρες ακόμη και τις δουλειές σας στο σπίτι.

9. Θυμήσου ότι το σεξ και το πάθος είναι καλό να υπάρχουν όσο κι αν περνάει ο καιρός, για αυτό φρόντισε τακτικά για δόσεις αναζωπύρωσης της φλόγας.

gif

10. Μη δέσεις τον γάϊδαρό σου, επουδενί! Το ότι αγαπάς και αγαπιέσαι και είσαι σίγουρος για την σχέση σου δεν σημαίνει πώς αν χαλαρώσεις πολύ το πουλάκι δεν θα πετάξει.

Written by Εύη Μακαβέλου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι 23 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνία κυρίως, βλέπω τους φίλους μου, κάνω γιόγκα και μαθήματα χορού, με αγαπημένο μου είδος το τάγνκο.. Επίσης λατρεύω το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσε να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου και τα συναισθήματά μου στο χαρτί είτε γράφοντας ημερολόγιο και στιχάκια παλιότερα, είτε τώρα μέσω των άρθρων. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που θα μοιράζομαι μαζί σας!

Ξεκινάει ο 2ος κύκλος του Antivirus Crowdhackathon!

Rockwave Festival: ακυρώθηκε το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ