Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις υποψηφίων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών μερικής φοίτησης, με εξειδίκευση:

Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση (Master of Science in Public Policy and Management)

Το Πρόγραμμα είναι μερικής φοίτησης και διαρκεί συνολικά δύο ακαδημαϊκά έτη. Προσφέρει δύο κατευθύνσεις εξειδίκευσης:

  • Δημόσια Οικονομική Πολιτική (Public Economic Policy)
  • Δημόσια Διοίκηση (Public Management)

Το πρόγραμμα λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του εγκεκριμένου Κανονισμού Λειτουργίας (ΦΕΚ 3771/3-9-2018 τ. Β’ και ΦΕΚ 3465/ 13.09.2019) και του Ν.4485/2017. Το πρόγραμμα οργανώνεται από τα τμήματα Οικονομικής Επιστήμης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (επισπεύδον τμήμα) και απευθύνεται:

  • Σε πτυχιούχους Ελληνικών Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. καθώς και ξένων Πανεπιστημίων που απασχολούνται ή στοχεύουν να απασχοληθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.
  • Σε στελέχη που έχουν ευρύτερη επαγγελματική εμπειρία από άλλους χώρους και τα οποία έχουν ενδιαφέρον και στοχεύουν να αναλάβουν στο μέλλον κάποιο ρόλο στο χώρο αυτό.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του σχετικού portal του πανεπιστημίου https://e-graduate.applications.aueb.gr/, ενώ όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στη γραμματεία του ΠΜΣ ή θα αποστέλλονται ταχυδρομικά εντός πενθημέρου από την ημέρα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης.

Η διαδικασία αποδοχής και αξιολόγησης των αιτήσεων υποψηφιότητας είναι κυλιόμενη και πραγματοποιείται σε επιμέρους κύκλους:

  • 1ος κύκλος: από Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.
  • 2ος κύκλος: από Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 μέχρι Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.
  • 3ος κύκλος: από Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 μέχρι Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.


Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και οι αιτήσεις αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.