Πονοκέφαλος! Πώς θα τον διώξουμε με φυσικό τρόπο

Ο πονοκέφαλος είναι σίγουρα ανεπιθύμητος σε όλους μας και θέλουμε, να τον διώξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ορίστε λοιπόν μερικοί φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του πονοκεφάλου, χωρίς να χρειαστεί να ξαναπάρουμε κάποιο παυσίπονο.

Το νερό εκτός του ότι είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας και μας προσφέρει την ενυδάτωση που χρειαζόμαστε, σύμφωνα με μελέτες, η έλλειψη του είναι αιτία για πονοκέφαλο και χρόνιες ημικρανίες. Αν λοιπόν νιώσουμε ξανά πονοκέφαλο κάποια στιγμή και πιούμε αμέσως νερό  θα ανακουφιστούμε μέσα στην επόμενη μισή ώρα. Επίσης η αφυδάτωση προκαλεί μείωση της συγκέντρωσης μας και είμαστε πιο ευερέθιστοι , έτσι νιώθουμε τα συμπτώματα του πονοκεφάλου , πιο έντονα από ότι είναι στην πραγματικότητα. Εκτός από νερό που πρέπει να πίνουμε, μπορούμε να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε νερό, όπως είναι τα μαρούλια και οι φράουλες.

Για άμεση ανακούφιση από τον πονοκέφαλο, μπορούμε να ωφεληθούμε με τις κρύες κομπρέσες. Μπορείς λοιπόν να βάλεις μια σακούλα αδιάβροχη  με πάγο και να την τυλίξεις με μια πετσέτα. Εφαρμόζουμε για ανακούφιση του πονοκεφάλου, στην περιοχή του κεφαλιού ή και του αυχένα. Επίσης οι μειωμένες ώρες ύπνου , δεν ωφελούν καθόλου στην υγεία μας. Μια επίπτωση είναι και ο πονοκέφαλος. Αν για παράδειγμα, κοιμόμαστε κάτω από έξι ώρες την ημέρα, πιθανόν να έχουμε πιο συχνά πονοκέφαλο. Όμως και οι πολλές ώρες ύπνου, φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα. Το καλύτερο είναι να κοιμόμαστε, 7-9 ώρες.

Τα ροφήματα με   λεβάντα ή  μέντα ή χαμομήλι, προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα του πονοκεφάλου. Όλα αυτά έχουν αναλγητικές και ηρεμιστικές δράσεις, απομακρύνοντας έτσι τον πόνο από τον πονοκέφαλο.

Τέλος το απαλό μασάζ στις περιοχές του κροτάφου, με κυκλικές κινήσεις, επίσης προσφέρει μείωση της έντασης του πονοκεφάλου.  Γενικά οποιοδήποτε είδους μασάζ βοηθάει στον πονοκέφαλο. Σύμφωνα και με έρευνες , άνθρωποι που έχουν συχνά ημικρανία, μισή ώρα μασάζ με σωστό ύπνο παράλληλα, μειώνει το στρες και βοηθάει αποτελεσματικά στο να διώχνουμε τον πονοκέφαλο, με φυσικό τρόπο.