Unorthodox – 5 πράγματα που μας άρεσαν στη συγκλονιστική σειρά του Netflix!

Μία από τις σειρές που είδα πρόσφατα στο Netflix και πραγματικά μου άρεσε αλλά και μου έμεινε πάρα πολύ ήταν το Unorthodox.

unorthodox 5 λόγοι που μας άρεσε

Ήταν η σειρά που συνέπεσε με την περίοδο της καραντίνας, περίοδο που δεν θα τη ξεχάσουμε ποτέ..

Αν την έχεις δει, θα καταλάβεις αυτά που θ’ακολουθήσουν σε αυτό το άρθρο, αν όχι ίσως «ψηθείς» κι εσύ να τη δεις.

Θα σου εκθέσω 5 λόγους για τους οποίους βρήκα τη σειρά ιδιαίτερη και μοναδική:

1. Η σειρά σε αγγίζει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Εξιστορεί την ιστορία της 19χρονης Εβραιοπούλας Έστερ η οποία το έσκασε από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης για να βρει την ελευθερία της κι αυτό που πραγματικά θέλει στο Βερολίνο. Μάλιστα είναι αληθινή ιστορία, η ιστορία της Ντέπορα Φέλντμαν η οποία ακολούθησε την ίδια διαδρομή.

2. Είναι κάποιες σκηνές οι οποίες σου κόβουν την ανάσα.

Πολλές φορές έμεινα με το στόμα ανοιχτό κι αποσβολωμένος κοιτούσα στην οθόνη της τηλεόρασής μου. Ίσως ήταν πρωτόγνωρα για μένα κάποια πράγματα (για τον εβραικό τρόπο ζωής) ίσως ο σκηνοθέτης τα πρόβαλε με τόσο ωμό ρεαλισμό.Όπως όλα αυτά που πρεσβεύουν και ο τρόπος ζωής των Υπερ-ορθόδοξων στο Μπρούκλιν. Φαίνονται τόσο οπισθοδρομικά. Εδώ βέβαια να πούμε ότι κάθε θρησκεία είναι σεβαστή.

3. Η σκηνή στη λίμνη είναι συγκλονιστική

Η σκηνή βέβαια που μου άρεσε περισσότερο απ’όλες ήταν εκεί όπου η Έστερ μαζί με την παρέα της στο Βερολίνο επισκέφτηκαν μία παραλίμναια ακτή. Η Έστερ μπήκε μέσα με τα ρούχα κι έδειχνε ότι ήταν η πρώτη φορά που κάνει κάτι που της αρέσει, κάτι που ούτε καν γνώριζε, κάτι να την ευχαριστεί. Δείτε το βίντεο εδώ:

4. Η Shira Haas είνα μοναδική

Η ηθοποιός – πρωταγωνήστρια είναι η Shira Haas, ομολογώ δεν τη γνώριζα. Είναι όμως η ερμηνεία της μοναδική. Το βλέμμα της, οι κινήσεις της είναι ερμηνευτικά άρτιες, σου μεταδίδουν όλα τα συναισθήματα που πρέπει να νιώσεις.

5. Η σειρά προβάλει τη δύναμη της θέλησης και του «μπορώ να τα καταφέρω»

Αυτό που έκανε η Έστερ είναι μοναδικό. Έφυγε από μία τόσο κλειστή κοινωνία και οικογένεια των Χασιδιστών στο Μπρούκλιν,κάτι που φάνταζε τόσο αδύνατο να γίνει. Εκείνη το θέλησε, το σκέφτηκε και το αποφάσισε. Έμεινε πιστή στην απόφασή της μέχρι την τελευταία στιγμή!

Η δύναμη της θέλησης μπορεί να υπερνικήσει τα πάντα!