Tips για να κρατήσεις σωστές σημειώσεις αυτό το εξάμηνο!

Είσαι από τους φοιτητές που δεν είναι από τους φανατικούς που παρακολουθούν τα μαθήματα στη σχολή τους και βαριούνται να σημειώνουν όλη την ώρα;

Αν η απάντηση είναι ναι, αλλά δεν θες πάλι να τρέχεις τελευταία στιγμή το καλοκαίρι για να βρεις από συμφοιτητές σου σημειώσεις, σου έχουμε εδώ τα κατάλληλα tips, για να κρατήσεις τις σωστές σημειώσεις.

1.Μη κρατάς σημειώσεις μηχανικά. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο ότι μα ότι λέει ο καθηγητής να το σημειώνεις. Χρειάζεται λίγη κριτική σκέψη, για να ξεχωρίζεις τα ουσιώδη και τα σημαντικά για τις εξετάσεις, από τις περιττές πληροφορίες.

2.Χρησιμοποίησε διαφορετικά χρώματα, για να ξέρεις όταν θα διαβάσεις σπίτι που θα πρέπει να δώσεις περισσότερη βάρύτητα.

3.Σε κάθε μάθημα που κρατάς σημειώσεις, γράψε κάθε φορά την ημερομηνία ή αριθμό παράδοσης σε κάθε μάθημα, για να μην μπερδεύεις την σειρά των σημειώσεών σου. Ειδικά αν γράφεις σε απλά χαρτιά μέσα σε ντοσιέ, αυτό είναι πάρα πολύ χρήσιμο.

4.Τέλος μη περιμένεις μια βδομάδα ή χειρότερα μια μέρα πριν την εξεταστική να δεις τις σημειώσεις σου. Η παρακολούθηση ενός μαθήματος σε συνδυασμό με μια απλή ανάγνωση στο σπίτι κάθε εβδομάδα, μετά το μάθημα, θα σε γλιτώσει από πολύ διάβασμα στο τέλος.