7 Λόγοι για να φύγεις από μια σχέση

Ζούμε σε μια εποχή που οι χωρισμοί είναι τόσο εύκολοι και γίνονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν παρόλ’ αυτά δεν είστε από τους τύπους που αλλάζετε τους συντρόφους σαν τα πουκάμισα και επιδιώκετε σοβαρές σχέσεις, θα έχετε παρατηρήσει πως μερικές φορές οι καταστάσεις δεν είναι τόσο ευνοϊκές ώστε να διατηρήσετε τη σχέση σας.

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε 7 ασυγχώρητους λόγους οι οποίοι οδηγούν στον αναπόφευκτο χωρισμό.

girl_sad

  1. Απιστία

Το γνωστό σε όλους μας, κέρατο. Αν ο σύντροφός σας ή εσείς δεν ήσασταν πιστοί, το γεγονός ότι ένα τρίτο πρόσωπο μπήκε ανάμεσά σας είναι αρκετό για να προκαλέσει έναν χωρισμό. Αν ο σύντροφός σας ήταν αυτός που διέπραξε την απιστία και δεν μπορείτε να τον συγχωρήσετε χωρίς να το κρατήσετε μανιάτικο, είναι ένας καλός λόγος για να τελειώσετε τα πράγματα μια ώρα αρχύτερα. Από την άλλη μεριά, αν εσείς ήσασταν ο άπιστος, πλέον έχετε φτάσει στο συμπέρασμα ότι μάλλον η σχέση σας δεν βγάζει πουθενά ή απλά θέλετε να συνεχίσετε τη ζωή σας με τον άνθρωπο για τον οποίο και απιστήσατε.

  1. Κακοποίηση

Κανείς δεν πρέπει να υπόκειται σε κακοποίηση οποιουδήποτε τύπου, πόσο μάλλον αν αυτή προέρχεται από ένα άτομο που εμπιστευόσασταν. Αν έχετε υποστεί συναισθηματική, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση, λόγω του συντρόφου σας, αυτό είναι ένας πολύ καλός λόγος για να εγκαταλείψετε τη σχέση σας και να αναζητήσετε κάποιον που νοιάζεται πραγματικά για την ευημερία σας.

  1. Συνεχείς τσακωμοί

Τα ζευγάρια μπορούν να μαλώσουν για το παραμικρό και να τα ξαναβρούν γρήγορα και αναίμακτα. Αν όμως οι τσακωμοί κλιμακώνονται σε σημείο που καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο της σχέσης, τότε μάλλον είστε περισσότερο προσκείμενοι στον πόλεμο παρά στην αγάπη.

  1. Κακή επικοινωνία

Όταν ο ένας λέει άσπρο και ο άλλος μαύρο, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο να χτιστεί μια σχέση. Η επικοινωνία για τη χάραξη μια κοινής γραμμής από το πιο μικρό και ασήμαντο πράγμα μέχρι τις πιο σοβαρές αποφάσεις είναι καθοριστικής σημασίας. Όταν το πάθος και η ανεξέλεγκτη σεξουαλική έλξη καταλαγιάσουν, αυτό που θα μείνει είναι η επικοινωνία. Αν εξ’ αρχής παρατηρείτε ότι τα θέλω σας διαφέρουν ή ότι δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον άλλο, καλύτερα να αρχίσετε να ψάχνετε για κάτι άλλο.

  1. Διατήρηση μια σχέσης επειδή φοβάστε να μείνετε μόνοι

Αυτός είναι ένας συχνός λόγος που οι άνθρωποι παραμένουν κολλημένοι σε μια σχέση χωρίς μέλλον. Ειλικρινά, το να μείνεις μόνος σου είναι τόσο κακό;

  1. Δεν βλέπετε μέλλον με τον σύντροφό σου

Στην αρχή μιας σχέσης, μπορεί να έχετε κοινά ενδιαφέροντα με τον άλλον όπως ταινίες, μουσική, φίλους κτλ. Αυτά συνιστούν μια σπουδαία βάση για μια σχέση αλλά, τα κοινά ενδιαφέροντα δεν είναι ο μόνος λόγος που θα κρατήσουν μια σχέση ζωντανή. Πρέπει να έχετε ένα σχέδιο και έναν οραματισμό για τον πως θα θέλατε να είναι η ζωή σας σε μερικά χρόνια.

  1. Δεν θέλετε να παλέψετε να φτιάξετε τη σχέση σας

Όταν το άγχος της διατήρησης της σχέσης έχει αρχίζει να σας πιέζει, είναι πολύ εύκολο να τα παρατήσετε όλα. Αυτός μπορεί να θεωρηθεί ως έγκυρος λόγος για να χωρίσετε από τον άλλο, επειδή δεν είστε πλέον πρόθυμοί να σπαταλήσετε ενέργεια για να κάνετε τα πράγματα να δουλέψουν. Θαύματα δεν γίνονται αν δεν κουνήσουμε και λίγο το χεράκι μας.