Πόσες αληθινές φίλες έχεις πραγματικά;

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά άτομα στον κοινωνικό μας κύκλο, άλλοι είναι απλά γνωστοί, άλλοι η παρέα μας κι άλλες είναι οι αληθινές μας φίλες.

Ειδικά η γυναικεία φιλία δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και συνήθως ακούμε διάφορα να συμβαίνουν ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Εμπιστοσύνη δεν υπάρχει , η μια ζηλεύει την άλλη, υπάρχει ανταγωνισμός και σίγουρα μια γυναίκα δεν εμπιστεύεται εύκολα μια άλλη γυναίκα.

Παρόλα αυτά, η φιλία είναι μια ανεκτίμητη αξία, όταν βρεις φυσικά μια αληθινή φίλη. Και τι σημαίνει φίλη; Φίλη είναι κάποια όταν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, σεβασμός, ειλικρίνεια, όχι ζήλια, όταν μοιράζεσαι τα πάντα μαζί της, όταν είσαι και είναι δίπλα σου στα καλά αλλά και στα άσχημα. Η αληθινή φίλη είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ζωή σου. Μπορεί να διαφέρετε σε πάρα πολλά αλλά έχετε σίγουρα κοινό μεταξύ σας την αγάπη η μια για την άλλη. Νοιάζεσαι και νοιάζεται πραγματικά. Ακόμη κι αν τσακωθείτε, θα τα βρείτε την επόμενη ώρα ή πάντως πολύ σύντομα. Δεν μπορεί η μια να κρατήσει μούτρα στην άλλη.

Απ’ όλες λοιπόν τις φίλες που έχεις αυτή την στιγμή στην ζωή σου, για σκέψου ποια ή ποιες συγκεντρώνουν τα πιο πολλά στοιχεία από τα παραπάνω; Ποια από όλες θεωρείς την πιο σημαντική; Τι κρατάει αυτή την φιλία ,όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει;

 Όσες φίλες και να έχεις στο facebook ή στο Instagram, όσα σχόλια και μηνύματα και φωτογραφίες κι αν ανταλλάζετε, άλλο η ζωή εκεί κι άλλο η πραγματική ζωή. Για λόγους “δημοσιότητας” μπορεί κάποια,να βγαίνει συνέχεια με “φίλες” της, να κάνει check in, να ανεβάζει story, αλλά στην ουσία να μην την νοιάζει να σε δει για να πείτε τα νέα σας ή να σε ακούσει ή να πάτε μια ουσιαστική βόλτα.

Καθώς θα μεγαλώνεις θα διαπιστώνεις ποιες είναι οι αληθινές σου φίλες, αυτές που θα είναι πάντα εκεί, ακόμη κι αν μένετε σε άλλη πόλη και οι αληθινές φίλες, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, γιατί λίγες θα σε δεχτούν για αυτό που είσαι πραγματικά. Και να θυμάσαι η αληθινή φίλη θα φανεί στις χαρές σου κι όχι τόσο στις λύπες σου. Γιατί στις χαρές θα διαπιστώσεις αν χαίρεται για σένα ή αν ζηλεύει και σκέφτεται με βάση αυτά που έχει καταφέρει η ίδια.