ΤΥΠΟΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Σε μια σχολή οι φοιτητές ποικίλλουν. Άντρες, γυναίκες, διαφορετικών ηλικιών και οι διαφορές δεν σταματούν εκεί.

Για να δούμε λοιπόν τι παίζει στα φοιτητικά θρανία;

Καταρχάς θα ξεκινήσω από κάτι που το παρατηρώ σε κάθε μάθημα που και εγώ παρακολουθώ: είναι οι φοιτητές που μπαινοβγαίνουν. Δηλαδή ή θα αργήσει κάποιος να έρθει, ή θα βγει να μιλήσει στο τηλέφωνο, ή θα βγει για να βγει και μάλιστα τρέχοντας. Ποιος ξέρει γιατί; Το τρίξιμο της πόρτας όμως δεν το γλυτώνουμε.

Έπειτα υπάρχουν οι φοιτητές που μιλάνε πολύ και συνεχώς. Και ακούς ένα μουρμουρητό από μπροστά, πίσω, δεξιά και αριστερά σου. Ένα μάλιστα συχνό θέμα συνομιλιών τελευταία είναι και η selfie. Και βγάλε και μία ακόμη, έτσι να έχουμε!

Οι φοιτητές -τα ξέρω όλα-. Συγνώμη δηλαδή 20 χρονών παιδί, πότε πρόλαβες να πας και στο Μουσείο του Λούβρου, και στο Αρχαιολογικό στην Κρήτη, και να πεταχτείς λίγο και στις γειτονικές Ιταλία και Τουρκία; Και εντάξει πες έχεις δει δύο,τρία,για να μη πω παραπάνω μέρη (και ξύσω πληγές σε όσους έχουμε δει την πόλη μας άντε και το δίπλα χωριό) , πώς θυμάσαι όλα τα αρχαία αγάλματα και τους πίνακες; Ξέρεις επίσης όλους τους φιλοσόφους, πολιτικούς και πάει λέγοντας. Καλά κάνεις βέβαια αλλά κράτα μία πιο ήσυχη στάση γιατί ζηλεύουμε και λίγο!

Να μην ξεχάσω βέβαια τους φοιτητές που έχουν σαν προέκταση του χεριού τους το κινητό. Είναι αυτοί που θα παίζουν ατελείωτα candy crash, ποδοσφαιράκι ή λεξομανία που βλέπω συχνά τελευταία. Είναι και αυτοί που θα ξεχάσουν να χαμηλώσουν τον ήχο και όλο και κάποιο μήνυμα ή viber θα ακουστεί.

Σε όλες μα όλες τις σχολές υπάρχουν και οι φοιτητές- σε παρατάξεις. Αυτούς θα τους δεις κάθε μέρα στα αντίστοιχα τραπεζάκια με φόντο πράσινα, γαλάζια ή κόκκινα χρώματα. Θα γίνει και κάποιος διαπληκτισμός μεταξύ τους, θα μοιράσουν και σημειώσεις, θα σου πούνε και για κάποιο event σε μπουζούκια και έτσι θα περάσει και η μέρα τους.

%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82

Παρατηρείς που και που ανάμεσα στην νεολαία και φοιτητές 30 plus. Αυτοί είναι εκεί ή για δεύτερο πτυχίο ή αποφάσισαν λίγο αργά είναι η αλήθεια να περάσουν σε μια σχολή και να πάρουν ένα χαρτί. Μπράβο τους, δεν λέω αλλά δεν χρειάζεται να παθιάζεστε και τόσο με τα μαθήματα, να μιλάτε λες και διδάσκετε εσείς ή σαν να είστε 18 χρονών, γιατί δεν είστε. Οπότε συμπεριφερθείτε αναλόγως. Και για αυτούς τους τύπους μιλάω γιατί τους έχω δει.

Τέλος υπάρχουν τα δύο αντίθετα άκρα φοιτητών σχετικά με την παρακολούθηση των μαθημάτων: 1) οι φοιτητές που έρχονται ως την σχολή και αράζουν έξω πίνοντας καφεδάκι και 2) οι φοιτητές που δεν χάνουν μέρα που δεν έρχονται, κρατάνε σημειώσεις και αν χρωστάνε πολλά μαθήματα τους βλέπεις στο τρίτο έτος να στρώνονται για τα καλά!