Ανακοίνωση για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΙΣΝ για την Καλοκαιρινή και Φθινοπωρινή Περίοδο 2020

Το αμειβόμενο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υλοποιείται χωρίς διακοπή από το 2009.

Φέτος, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας, με μεγάλη μας λύπη, ανακοινώνουμε ότι μέρος του προγράμματος, και συγκεκριμένα της φετινής θερινής περιόδου (Μάιος – Ιούλιος 2020), θα μεταφερθεί σε μεταγενέστερες περιόδους.

Η ουσία του προγράμματος πρακτικής άσκησης του ΙΣΝ έγκειται στη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στα γραφεία μας, στην ενεργή συμμετοχή τους στις συζητήσεις και στη λήψη αποφάσεων, στις τακτικές επισκέψεις τους εκτός γραφείου και στη γνωριμία και την επαφή τους με ανθρώπους των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που υποστηρίζουμε. Η ασφάλεια των συμμετεχόντων του προγράμματος πρακτικής άσκησης, με τους οποίους έχουμε την τιμή και χαρά να συνεργαζόμαστε, ανέκαθεν υπήρξε βασικό μας μέλημα. Συνεπώς, και παρά το γεγονός ότι τα αυστηρά μέτρα περιορισμού έχουν ξεκινήσει να αίρονται και να επιστρέφουμε σε μια σταδιακή κανονικότητα, η συλλογική και ατομική ευθύνη μας απέναντι στους υποψηφίους τους προγράμματος πρακτικής άσκησης, στους συναδέλφους και συνανθρώπους μας, μας οδήγησαν στην απόφαση να αναβάλουμε το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της θερινής περιόδου. Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, για το πρόγραμμα της θερινής περιόδου, θα ληφθούν υπόψη για αντίστοιχες θέσεις σε μελλοντικά προγράμματα του ΙΣΝ, εφόσον βέβαια εξακολουθούν να ενδιαφέρονται και να είναι διαθέσιμοι.

Το πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης παραμένει μια από τις βασικές προτεραιότητες του ΙΣΝ, ως έμπρακτη ένδειξη εμπιστοσύνης στους νέους ανθρώπους και τις δυνατότητές τους. Η επαφή με νέους ανθρώπους, η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων, η δυνατότητα να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους είναι αναζωογονητική για εμάς.

Είχαμε τη χαρά να επικοινωνήσουμε με κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, κατά τη διαδικασία επιλογής των τελικών συμμετεχόντων και εντυπωσιαστήκαμε από τις ικανότητες, το κίνητρο και την αισιοδοξία σας. Το μέλλον είναι μπροστά, και ενδεχομένως με ορισμένους από εσάς οι δρόμοι μας να ξαναδιασταυρωθούν.

Οι υποψήφιοι που επιλέχθηκαν για τη φθινοπωρινή περίοδο, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά, είναι οι:

Διεύθυνση ΔωρεώνΑγάπη Βλαχογιάννη
Διεύθυνση ΔωρεώνΣωτήρης Μικρόπουλος
Διεύθυνση ΔωρεώνΜιχαέλα Ζόμπολα
Διεύθυνση ΔωρεώνEliza Goffaux
Διεύθυνση ΔωρεώνΚατερίνα Χατζηδημητρίου
Διεύθυνση ΔωρεώνΜαρία Μπούρα
Διεύθυνση Τεχνικών ΔωρεώνΧαρά Συμεωνίδου
Διεύθυνση ΕπικοινωνίαςΒασσίλης Πιέρρος
Οικονομική Διεύθυνση Δημήτριος Κανέλλος
Διεύθυνση ΠληροφορικήςΕλένη Ιορδάνου