5 παραλίες για βουτιές κοντά στην Αθήνα!

Σαράντα βαθμοί

Λιώνει το κορμί

Η λύση είναι μία, πάμε παραλία

Σωστά το μαντέψατε! Ποιητικά και προφητικά τα λόγια του τραγουδιού της Ελενίτσας Φουρέιρα γι’ αυτές τις ημέρες που η θερμοκρασία, τουλάχιστον για την Αθήνα και τις γύρω περιοχές, έχει αγγίξει τη λάβα του ηφαιστείου της Σαντορίνης και τις φωτιές που έβγαιναν από τα στόματα των δεινοσαύρων την παλαιολιθική εποχή!

Η λύση είναι, εκτός των άλλων, να μπεις στην μπανιέρα με παγάκια (κάτι που γίνεται αγαπητοί και αγαπητές από τους πρωταθλητές των όποιων αθλημάτων για τους τραυματισμούς τους) αλλά επειδή αυτό θα μας αναγκάσει να πάρουμε πολλές παγοθήκες, προτείνω κοντινές παραλίες στην περιοχή της Αθήνας (όσοι ξεμείναμε και δεν πρόκειται να πάμε εφέτος διακοπές για αρκετούς λόγους) που μπορεί να πάει σε αυτές και πεζός, με αυτοκίνητο, με ποδήλατο, μηχανή, φορτηγό, τρακτέρ, λεωφορείο, τραμ, μετρό.

Ως γνωστόν, την όποια παραλία τη συναντάς στα Νότια Προάστια, θέλεις δε θέλεις, σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει. Έτσι, ξεκινάμε από Φάληρο προς Καλύβια Αναβύσσου (αυτή τη διαδρομή) με σκοπό να «πιάσουμε» αρκετές περιοχές, όλα τα μέσα και όλα τα γούστα. Στο Φάληρο μπορείς να πας με λεωφορείο και τραμ κατά βάση. Η πιο γνωστή παραλία βρίσκεται στη στάση τραμ Έδεμ και σ’ όλη την έκταση προς Πειραιά.

Προχωρώντας προς Γλυφάδα, η επόμενη παραλία που είναι πολύ κοντά από την προηγούμενη, είναι στη στάση τραμ Λουτρά Αλίμου, γνωστή κι ως «Ακτή του Ήλιου».

Συνεχίζοντας, η επόμενη παραλία βρίσκεται στη στάση τραμ Παραλία Γλυφάδας, για όποιον ή όποια του ή της αρέσουν τα βράχια και τα βαθιά νερά.

Μακρύτερα από αυτή βρίσκεται η παραλία στο Καβούρι και τον Λαιμό Βουλιαγμένης.

Ύστερα από τον τελευταίο, έχουμε τις μικρές αμφιθεατρικές παραλίες προς Βάρκιζα, τις απέραντες παραλίες στο Λαγονήσι, στη Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο όπου εκεί, δυστυχώς, πας με ένα γεμάτο με ανθρώπους λεωφορείο, αυτοκίνητο και για τους τολμηρούς με ποδήλατο!