Καλοκαίρι 2020! Πώς να περάσουμε καλά , αλλά με προσοχή!

Φέτος το καλοκαίρι είναι διαφορετικό από κάθε άλλο χρόνο. Υπάρχει ακόμη ο Κορωναίος, αλλά έχει ευτυχώς περιοριστεί σημαντικά, αφήνοντας πίσω του το lockdown. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποιες σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας.

Καταρχάς κυκλοφορούμε ακόμη σε κάποια συγκεκριμένα τουλάχιστον μέρη με μάσκες και κάποιες φορές και με γάντια. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε γιατρούς. Επίσης διατηρούμε απόσταση ο ένας από τον άλλον όταν είμαστε σε κάποιο κατάστημα και πηγαίνουμε στο ταμείο να πληρώσουμε. Παντού υπάρχουν αντισηπτικά και έχει διευρυνθεί πολύ η εργασία από απόσταση.


Τέλος στα κέντρα εστίασης έχει μειωθεί πάρα πολύ ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να παρευρίσκεται και διατηρούνται κι εκεί αποστάσεις. Μέχρι πριν λίγες μέρες μάλιστα ήταν κλειστές και οι οργανωμένες παραλίες, οι οποίες σιγά σιγά μπαίνουν σε παλιούς ρυθμούς λειτουργίας.

Όλα αυτά λοιπόν είναι λογικό να δημιουργήσουν σε μεγάλη μερίδα του κόσμου απορίες και προβληματισμούς για το πώς θα περάσουν το φετινό καλοκαίρι. Μερικούς από τους πιο συχνούς προβληματισμούς που ακούω είναι: Θα πάμε διακοπές ή όχι; Θα μπούμε σε καράβι ή άλλο μέσο μεταφοράς; Είναι ασφαλή τα ξενοδοχεία;

Ας δούμε λίγο τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Μάθαμε με την καραντίνα να είμαστε λίγο πιο σχολαστικοί με τα θέματα της υγιεινής και καθαριότητας και μάθαμε να απολαμβάνουμε τις μικρές καθημερινές στιγμές. Οπότε ναι, φέτος μπορούμε να κάνουμε διακοπές, να πάμε στο εξοχικό μας ή σε κάποιο νησί, τηρώντας απλά αυτούς τους κανόνες της ατομικής υγιεινής, πλένοντας δηλαδή σίγουρα τα χέρια μας και κρατώντας τις αποστάσεις στο καράβι ή στο λεωφορείο ,κυρίως για να σεβαστούμε και τους συνανθρώπους μας. 

Μπορούμε σταδιακά θεωρώ να γυρίσουμε στην παλιά μας ζωή όπως είχαμε μάθει, αλλά να μην ξεχνάμε τι περάσαμε. Ας απολαύσουμε λοιπόν για άλλο ένα καλοκαίρι τον ελληνικό ήλιο και την πατρίδα μας , ενισχύοντας τον εσωτερικό τουρισμό. Όμως σίγουρα οποίος θελήσει να ταξιδέψει για διακοπές στο εξωτερικό, θα μπορεί να το κάνει και πάλι ελεύθερα ,αλλά με τήρηση ξανά των κανόνων. Ήλιος, θάλασσα, μπάνιο, παραλία, καφές, ποτά ,φίλοι κι ας  απολαύσουμε το καλοκαίρι!