Το Γαλλικό Ινστιτούτο κάνει τη διαφορά και στη Γιορτή της Μουσικής !

Το Γαλλικό Ινστιτούτο συμμετέχει φέτος στη Γιορτή της Μουσικής με έναν διαφορετικό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών που περιορίζουν τις συναθροίσεις και τις εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες παραδοσιακά ζωντανεύουν δρόμους και πλατείες αυτήν την ημέρα.

Αγαπημένοι και γνωστοί Γάλλοι και γαλλόφωνοι καλλιτέχνες από το χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής και του θεάτρου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μοιράζονται με το ελληνικό κοινό μουσικές και τραγούδια που αγάπησαν, τιμώντας τη χώρα που καθιέρωσε αυτή τη γιορτή.

Η Γιορτή της Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 από τον τέως υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας Jack Lang και διοργανώνεται πλέον παγκοσμίως κάθε χρόνο σε περισσότερες από 110 χώρες και στις 5 ηπείρους στις 21 Ιουνίου, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου. 

Ακούστε από 15 ως 21 Ιουνίου στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου τις μουσικές επιλογές των Jack Lang, Fanny Ardant, Emmanuelle Béart, Juliette Binoche, Imany, Olivier Py, Indila, Rufus Wainwright, Patricia Kaas και ανακαλύψτε μαζί τους και μαζί μας, από τα σπίτια τους στα σπίτια μας, το πώς η μουσική ντύνει, σηματοδοτεί, ομορφαίνει, ζωντανεύει και μας θυμίζει στιγμές της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας, των ονείρων μας.

Σ’ αυτό το ξεχωριστό πρόζεκτ συμμετέχει ο ραδιοφωνικός σταθμός Pepper 96,6 που θα προγραμματίσει επιλογές από τις playlist των εκλεκτών προσκεκλημένων καλλιτεχνών στις εκπομπές του καθ’ όλη της διάρκειας της εβδομάδας από 15 ως και 21 Ιουνίου.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρες τις playlists στην ιστοσελίδα και στους λογαριασμούς YouTubeDeezerSpotify του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.