5 Tips για το διάβασμα των πανελληνίων!

Οι Πανελλήνιες έχουν ήδη ξεκινήσει και χιλιάδες νέοι δίνουν εξετάσεις για την εισαγωγή σε κάποιο Πανεπιστήμιο. 

Επειδή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να καταφέρεις να συγκεντρωθείς για πολύ ώρα πάνω από ένα βιβλίο, και πιο πολύ τώρα που έχει και πολύ ζέστη, σου έχουμε εδώ μερικά tips για την περίπτωση σου και βέβαια σου στέλνουμε όλη μας την συμπαράσταση!

1.Φτιάξε το δωμάτιο σου έτσι ώστε να σε εμπνέει να κάτσεις να διαβάσεις. Ακόμη μπορείς να διαμορφώσεις έναν χώρο μέσα στο σπίτι, ώστε να κάθεσαι εκεί.

2.Πριν ξεκινήσεις το διάβασμα, πάρε μαζί σου ότι θα σου χρειαστεί για να μη σηκώνεσαι συνέχεια. Βιβλία, τετράδιο, σημειώσεις, στυλό.

3.Μη το πας σερί το διάβασμα, γιατί μετά από λίγες ώρες θα τα παρατήσεις. Κάθε 40 λεπτά περίπου, ένα διάλειμμα 10 λεπτών περίπου θα είναι πολύ τονωτικό, πίστεψέ με.

4.Φάε σωστά, κάθε δύο με τρεις ώρες και έξυπνα. Δηλαδή τροφές όπως η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, και τα δημητριακά θα σε γεμίσουν με ενέργεια και συγκέντρωση.

5.Πάρε την απόφαση μέσα σου, ότι από την στιγμή που θα πεις ότι κάθεσαι να διαβάσεις, θα το κάνεις πράγματι. Απέφυγε τους περισπασμούς,όπως είναι το κινητό σου, η τηλεόραση ή η μουσική. Είναι μέχρι να κάνεις την αρχή και να συνηθίσεις σε έντονους ρυθμούς διαβάσματος. Για αυτό ξεκίνα με λίγη ώρα στην αρχή. Και καλή σου επιτυχία!