Πράγματα στο σπίτι μας, που πρέπει να αλλάζουμε συχνά (part 1)

Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή κι όμως δεν τα αλλάζουμε όσο συχνά θα έπρεπε και συστήνουν οι ειδικοί. Για παράδειγμα το χαλί του μπάνιου, η πετσέτα ή το μπουρνούζι που χρησιμοποιούμε , το σφουγγάρι για τα πιάτα.

Καλό λοιπόν είναι να είμαστε λίγο πιο σχολαστικοί και προσεκτικοί με κάποια πράγματα που τα χρησιμοποιούμε συχνά , ειδικά τώρα στην μετά-καραντίνα εποχή που ζούμε και με τον κορωναιό.

Η οδοντόβουρτσα 

Ο ρόλος της είναι να καθαρίζει τα δόντια μας από τροφές και απομακρύνει τα βακτήρια και την πλάκα, οπότε θα πρέπει να είναι όσο πιο καινούργια και καθαρή γίνεται. Σίγουρα και ο οδοντίατρος σου θα έχει αναφέρει κάποια στιγμή, ότι πρέπει να την αλλάζεις κάθε τρεις μήνες περίπου. Φυσικά μέχρι να πάρεις μια καινούργια οδοντόβουρτσα θα πρέπει να την προσέχεις, να την αφήνεις σε μια θήκη και να την ξεπλένεις με νερό μετά από κάθε βούρτσισμα των δοντιών σου. 

Το σφουγγάρι του μπάνιου

Επίσης το σφουγγάρι που χρησιμοποιούμε όταν κάνουμε μπάνιο για να είμαστε πιο καθαροί μετά δεν είναι και το πιο καθαρό αντικείμενο του κόσμου. Όταν πλενόμαστε με αυτό, όλα τα νεκρά μας κύτταρα μεταφέρονται πάνω του και με την υγρασία που υπάρχει στο μπάνιο μας, όπου και το κρεμάμε, είναι το ιδανικό σημείο για ανάπτυξη των μικροβίων. Θα σου πρότεινα οπότε μετά από κάθε χρήση του να το ξεπλένεις πολύ καλά με ζεστό νερό και να το στραγγίζεις τελείως, ώστε να μην υπάρχουν καθόλου υπολείμματα από το αφρόλουτρο. Είναι καλό κι αυτό να το αλλάζεις περίπου κάθε μήνα. 

Το κρεβάτι 

Μια ακόμη εστία πολλών μικροβίων είναι το κρεβάτι μας. Τα σεντόνια και τα μαξιλάρια μας γεμίζουν όμως κι αυτά με νεκρά κύτταρα , με διάφορους ρύπους, με τρίχες και φυσικά τώρα το καλοκαίρι με τον ιδρώτα μας. Όλα αυτά μπορούν όμως να μας προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα, οπότε θα πρέπει να τα αλλάζουμε μια φορά την βδομάδα , να τα αερίζουμε στο μπαλκόνι μας κάθε πρωί ή όσο πιο συχνά μπορούμε κι όταν αλλάζουμε τα σεντόνια να τινάζουμε το στρώμα μας με τα χέρια μας για να είναι όσο πιο καθαρό γίνεται και να διατηρείται έτσι.