Μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα!

Καλοκαίρι έχουμε, ωραίες θάλασσες και μέρη έχουμε, οπότε τι καλύτερο από μικρές, μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα!

Αν δεν πάμε κανονικές διακοπές ή ακόμη αργούν, τότε αυτές οι μονοήμερες εξορμησεις είναι ιδανικές για να αλλάξουμε λίγο παραστάσεις και να ανανεώνουμε. Μέρη όπως η Αίγινα, το Ξυλόκαστρο, η Εύβοια και το Αγκίστρι, είναι κοντά στην Αθήνα και είναι πανέμορφα.

Μπαίνουμε σε λίγες μέρες στον  Ιούλιο και  ήδη πολλοί έχουν σχεδιάσει τις καλοκαιρινές εξορμήσεις τους. Υπάρχουν, ομως και εκείνοι που επιλέγουν πιο κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα, για σύντομες αποδράσεις, ώστε να «ξεφύγουν» από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, σε μόλις δυο ώρες, να κάνουν μπάνιο σε καταγάλανα νερά και να αισθανθούν διακοπές!

Εδώ λοιπόν στο YouthSpot, συγκεντρώσαμε πέντε κοντινούς προορισμούς, στην Αθήνα, που είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μονοήμερη εκδρομή, αλλά ξαι αναζωογόνηση, που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Η Ραφήνα

Μια ώρα περίπου με το αυτοκίνητο από ην Αθήνα και με την δημοφιλή της παραλία, το Κόκκινο Λιμανάκι είναι ότι πρέπει για όσους προτιμούν τις ανοργάνωτες πλαζ. 

Το Λουτράκι

Αποτελεί έναν αγαπημένος προορισμό των κατοίκων της πρωτεύουσας, αφού σε λίγη ώρα από την Αθήνα, μπορείς να βρεθείς εκεί και να κολυμπήσεις στα πράσινα- από τα πεύκα- νερά της Μυλοκοπής ή στο ακρωτήρι Μελαγκάβι. Ιδαιίτερα γνωστή  είναι και η παραλία του Λουτρακίου, ενώ υπάρχουν και μαγαζιά για καφέ δίπλα στο κύμα.

Η Αίγινα

Σε μια ώρα με το καράβι από Πειραιά έχεις βρεθεί σε αυτό το πολύ όμορφο νησί  του Αργοσαρωνικού. Εδώ έχεις πολλές επιλογές για μπάνιο όπως τη Σουβάλα και την Πέρδικα, με τα κρυστάλλινα νερά και τις ταβέρνες. 

Το Αγκίστρι

Ένα επίσης πολύ όμορφο νησί και ιδιαίτερα ήσυχο. Έχει γαλαζοπράσινα νερά και με το που πατήσεις το πόδι σου στο νησί, νιώθεις μια απίστευτη ηρεμία. Για μπάνιο θα σου πρότεινα την Απόνησο, που είναι οργανωμένη παραλία και την Δραγονέρα,που έχει ξαπλώστρες και υπάρχει μια καντίνα για καφέ και φαγητό. Επίσης και στις παραλίες Σκάλας και στο Μεγαλοχώρι μπορείς να απολαύσεις την θάλασσα και το μπάνιο σου.

Η νότια Εύβοια

Η νότια Εύβοια είναι ιδανική για μια μονοήμερη απόδραση , από την Αθήνα. Διαθέτει ονειρικές παραλίες και η πυκνή βλάστηση φτιάχνουν ένα πανέμορφο σκηνικό.  Από παραλίες θα σου πρότεινα το Μαρμάρι (το λιμάνι του συνδέεται με τη Ραφήνα), την Μεγάλη Άμμο και την Κάβο. Πολλές είναι και οι ποικιλίες σε φαγητό.