Τα 5 σημάδια που μαρτυρούν ότι έρχεται το τέλος στην σχέση σας!

Σε μία σχέση τις πιο πολλές φορές δεν βλέπεις εύκολα, τα σημάδια που δείχνουν ότι έρχεται το τέλος μεταξύ σας.  Αυτό γίνεται γιατί αγαπάς και νοιάζεσαι πολύ τον σύντροφό σου και κάποια πράγματα,μπορεί και υποσυνείδητα, να μην θέλεις να τα συνειδητοποιήσεις και να τα δεις καθαρά. 

Την στιγμή ΄όμως που τα καταλαβαίνεις,  τότε είναι πιο εύκολο να σώσεις τον εαυτό σου από έναν δύσκολο και πολλές φορές, οδυνηρό χωρισμό. Γιατί όταν γνωρίζεις προς τα που βαδίζεις, είναι πιο εύκολο να  προετοιμαστείς ψυχολογικά και κατάλληλα.

Ορίστε τα 5 σημάδια  ότι ήρθε η ώρα να χωρίσεις.

Αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά

Όταν είναι να συμβεί μια σημαντική αλλαγή στην ζωή μας, συνήθως το αισθανόμαστε μέσα μας. Έτσι και σε μια σχέση, αν είναι στα όρια του χωρισμού, η ερώτηση “πρέπει να χωρίσουμε¨, θα τριγυρίζει όλο και πιο συχνά στο μυαλουδάκι σου και θα σε κάνει να “τρώγεσαι με τα ρούχα σου”. Ειδικά όσο πιο δεμένοι είστε σαν ζευγάρι και όσο πιο πολλά χρόνια είσαστε μαζί, τόσο πιο δύσκολη είναι η κατάσταση αυτή.

Δεν  σέβεστε ο ένας τον άλλον

Όταν σαν ζευγάρι, δεν σέβεστε ο ένας τον άλλον,  τότε αυτό σημαίνει πως η σχέση σας  πλησιάζει προς το μεγάλο φινάλε.Η έλλειψη σεβασμού φαίνεται σε  εκφράσεις όπως “με αγνοείς συνέχεια” και “δεν με βοηθάς”, οι οποίες ακούγονται συχνά σε καθημερινές σας συζητήσεις. Αυτή η συμπεριφορά δηλώνει, πόνο και ενόχληση. Είναι όμως άλλο πράγμα να ασκείς κριτική σε κάποιον για την συμπεριφορά του κι άλλο να σε ενοχλεί ο χαρακτήρας του, οπότε να κάνεις επίθεση.  Τα υγιή ζευγάρια έχουν φυσικά κι αυτά διαφωνίες, αλλά λύνουν τα θέματα τους, χωρίς να μειώνει ο ένας τον άλλον και πάντα με αμοιβαίο σεβασμό.

Ο ένας στρέφεται εναντίον του άλλου

Όταν   στρέφεται συνέχεια ο ένας εναντίον του άλλου και κυριαρχεί μια στάση  αμυντικότητας στην σχέση, τότε αυτό σημαίνει ότι βάζετε μια ασπίδα ανάμεσά σας. ‘Όμως έτσι δεν βελτιώνετε την κατάσταση  και δεν πηγαίνει παρακάτω η σχέση σας. Όταν απαντάς με πικρόχολα σχόλια, η σχέση σου παίρνει την κατιούσα. Η υγιής σχέση έχει σαν βάση της τα  συναισθήματα και δεν θα κατακρίνει κάθε συμπεριφορά. 

Ο ένας από τους δύο αισθάνεται πιο ανώτερος

Αν πιστεύεις ότι είσαι πιο έξυπνη ή πιο σημαντική ή καλύτερη από τον άνθρωπό σου και σου αρέσει να τον μειώνεις και να τον υποτιμάς, πάει να πει ότι δεν νοιάζεσαι για τα συναισθήματά του. Έτσι μόνο στην καταστροφή μπορείτε να οδηγηθείτε.   Σε μια υγιή σχέση εκτός από σεβασμό, πρέπει να υπάρχει και υποστήριξη και κατανόηση. Κανείς δεν είναι τέλειος σε όλα και κανείς δεν είναι ανώτερος από τον άλλον.

Ο ένας από τους δυο αγνοεί

Αν  μιλάς και ο σύντροφός σου σε αγνοεί ή το αντίθετο, για παράδειγμα ένας από τους δύο  φεύγει από το δωμάτιο ή κοιτάει το κινητό,μάλλον κάτι δεν πηγαίνει καλά. Η΄ έχει ξενερώσει και δεν ενδιαφέρεται ή δεν θέλει να ασχολείται τόσο μαζί σου, επειδή κάπου “πονάει” μέσα του.Και τα δύο σενάρια, δεν είναι καλά. Πρέπει να δεις τι φταίει, αλλά με το ζόρι ενδιαφέρον δεν γίνεται.  

Να θυμάσαι ότι ο χωρισμός από κάποιον που αγαπάς, όσο  δύσκολος κι αν είναι, είναι  καλύτερος σε κάποιες περιπτώσεις  και για τους δύο.