Webinar Σπουδές στη Γαλλία | Etudes en France

Θέλετε να σπουδάσετε στη Γαλλία; Το Γαλλικό Ινστιτούτο και το γραφείο Campus France Grèce διοργανώνουν ένα διαδικτυακό σεμινάριο με όλα όσα πρέπει να μάθετε σχετικά με την προετοιμασία για τη ζωή και τις σπουδές στη Γαλλία.

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι το ξεκίνημα μιας μεγάλης περιπέτειας!

Για πολλούς μήνες, πολλοί νέοι Έλληνες εξέταζαν το ενδεχόμενο να σπουδάσουν στη Γαλλία. Ενημερώθηκαν, δίστασαν, έκαναν συγκρίσεις με άλλες χώρες και η τελική τους επιλογή ήταν η Γαλλία. Υπέβαλαν αίτησης εισαγωγής και έχουν τώρα στα χέρια τους την πολυπόθητη επιστολή αποδοχής από το Γαλλικό Πανεπιστήμιο.

Είναι όμως έτοιμοι για να φύγουν; Όχι, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να μάθουν τόσο για την καθημερινή ζωή στη Γαλλία (πώς να βρουν σπίτι; πώς να ανοίξουν έναν τραπεζικό λογαριασμό; κ.λπ.), όσο και για την ακαδημαϊκή πραγματικότητα (πώς οργανώνεται το ακαδημαϊκό έτος; τι περιμένουν οι καθηγητές από τους φοιτητές; κ.λπ.).

Θέλουν να ξέρουν επίσης πώς τα γαλλικά πανεπιστήμια ανταποκρίθηκαν στη πανδημία και πώς έχουν προετοιμασθεί για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Το webinaire θα προσπαθήσει να δώσει απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις.

Η συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών που σπούδασαν στη Γαλλία φέτος και είναι έτοιμοι να μοιραστούν αυτή τους την εμπειρία με το κοινό, θα εμπλουτίσει τη διάλεξη και θα παρουσιάσει με ρεαλιστικό και ζωντανό τρόπο τις σπουδές στη Γαλλία όπως τις βιώνουν οι Έλληνες.

Ραντεβού στη Facebook σελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος !