Το αφιέρωμα «SHARKFEST» έρχεται στο National Geographic

Τa National Geographic και National Geographic WILD κάνουν βουτιά και φέτος, στην παγκόσμια τρέλα με τους καρχαρίες και δίνουν μια πιο κοντινή, προσωπική ματιά σε έναν από τους πιο τρομακτικούς και συχνά παρεξηγημένους θηρευτές της φύσης, τους καρχαρίες. Το καθιερωμένο αφιέρωμα «SharkFest» ξεκινά με back-to-back προβολές, το Σάββατο 4 Ιουλίου από τις 13:45 στο NationalGeographic και συνεχίζει την Κυριακή 5 Ιουλίου από τις 19:00 και κάθε μέρα την ίδια ώρα στο NationalGeographicWILD.

Τα National Geographic και National Geographic WILD είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

Κάθε καλοκαίρι, το αφιέρωμα «SharkFest» ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, φέρνοντας στο προσκήνιο την έρευνα και την προστασία του καθηλωτικού αυτού πλάσματος, του καρχαρία. Μερικά από τα highlights του φετινού «SharkFest» είναι:

«Καρχαρίας Εναντίον Σέρφερ» Τρίτη 14 Ιουλίου 19.00 στο National Geographic WILD

Οι σέρφερς δεν είναι οι μόνοι αθλητές στο νερό. Μοιράζονται το γήπεδο με τους πιο ισχυρούς παίκτες που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού, ενώ συχνά μοιάζουν πολύ μικροί μπροστά στον αληθινό κίνδυνο που κινείται μεταξύ των κυμάτων. Στο Καρχαρίας Εναντίον Σέρφερ ταξιδεύουμε στα πιο δημοφιλή και γεμάτα με καρχαρίες, μέρη για σερφ στον κόσμο, για να ακούσουμε από επιζώντες τις τρομακτικές ιστορίες τους, αλλά και να ενημερωθούμε από τους κορυφαίους υδροβιολόγους του κόσμου RyanJohnsonκαι Δρ. StevenKajuira.

«Ο Μεγαλύτερος Καρχαρίας-Τίγρης του Κόσμου»– Τετάρτη 15 Ιουλίου 19.00 στο National Geographic WILD

Ο βραβευμένος με Emmy κινηματογραφιστής, AndyCassagrande και η υδροβιολόγος KoriGarzaταξιδεύουν σε μια απομακρυσμένη λιμνοθάλασσα στη Γαλλική Πολυνησία, για να βουτήξουν με τις «τίγρεις της Ταϊτής» αναζητώντας τον Kamakai, το μεγαλύτερο ζωντανό καρχαρία-τίγρη στον κόσμο. Εκεί, μεταξύ άλλων, καταγράφουν για πρώτη φορά σε κάμερα τη συνεργασία και την ιδιαίτερη τακτική κυνηγιού μεταξύ δύο νεαρών καρχαριών-τίγρεων!

«Διάσημοι Καταζητούμενοι Καρχαρίες»– Δευτέρα 20 Ιουλίου 19.00 στο National Geographic WILD

Από τα εκατομμύρια των καρχαριών που ζουν στους ωκεανούς μας, ορισμένοι είναι τόσο συναρπαστικοί που έχουν γίνει παγκόσμιες διασημότητες, με πολλούς πιστούς οπαδούς και ακόλουθους. Στην εκπομπή «Διάσημοι Καταζητούμενοι Καρχαρίες», ο υδροβιολόγος και εφευρέτης της στολής καρχαρία, Jerry Sullivan, βουτά στα άδυτα των ιστοριών των πιο διάσημων καρχαριών όλων των εποχών.

«Καρχαρίες Εναντίον Δελφινιών: Αίμα στο Νερό» – Τρίτη 28 Ιουλίου 19.00 National Geographic WILD

Η απόλυτη διαμάχη διεξάγεται κάτω από τα κύματα: καρχαρίες εναντίον δελφινιών. Μπορεί να μοιράζονται τον ωκεανό εδώ και χιλιετίες, ωστόσο οι επιστήμονες μόλις άρχισαν να κατανοούν την περίπλοκη σχέση που υπάρχει μεταξύ τους. Η εκπομπή «Καρχαρίες Εναντίον Δελφινιών: Αίμα στο Νερό» ακολουθεί μια ομάδα ειδικών, καθώς ταξιδεύουν στο επίκεντρο αυτής της άγριας διαμάχης – στο Shark Bay της Αυστραλίας – για να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της αέναης μάχης μεταξύ τους.

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το NationalGeographic και το NationalGeograpicWILD είναι ο απόλυτος προορισμός των τηλεθεατών για να έρθουν κοντά σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλάσματα του πλανήτη. Και αυτό το καλοκαίρι προηγούμαστε του ανταγωνισμού με πρωτοποριακό περιεχόμενο γεμάτο δράση», δήλωσε ο Geoff Daniels, Executive Vice President of Global Unscripted Entertainment του National Geographic. «Για πάνω από 4 εβδομάδες, οι τηλεθεατές μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα αστέρια του ωκεανού στο «γήπεδό» τους. Ετοιμαστείτε για μία γερή δόση… SharkFest